- PUBLICITAT -
Temps de lectura 2 minuts

 

L’assemblea d’Edicions Diari La Veu Cooperativa Valenciana va aprovar el 19 de febrer, en vista de l’informe econòmic del 2021, la recuperació de la capçalera Diari La Veu del País Valencià amb una nova web el primer quadrimestre d’enguany, i la incorporació d’un redactor a les comarques del sud. La decisió es va prendre per unanimitat, atés que, el 31 de desembre, s’havia assolit l’objectiu d’ingressar la quantitat pressupostada l’exercici anterior, un requisit indispensable per fer aquest pas tan important, aquest és un projecte que naix i té la seua sede social a Castelló i el seu editor és el castelloner Moisès Vizcaino.

PUBLICITAT

El mitjà va ser el principal diari d’actualitat editat en català al País Valencià entre el 2013 i el 2019, però la manca d’ingressos el va fer tancar fa poc més de dos anys.

Arribar a la xifra aconseguida ha estat possible, sobretot, gràcies a les 1.030 persones agermanades amb diferents aportacions que els donen suport econòmic. Unes aportacions que representen el 77% dels ingressos del 2021 i, per tant, són la base fonamental sobre la qual se sustenta i creix el projecte de La Veu del País Valencià amb la finalitat d’aconseguir la igualtat lingüística en el sistema comunicatiu valencià.

Aquestes 1.030 aportacions, entre les quals donen suport un bon grapat de castelloners i castelloners suposen, d’en conjunt, l’equivalent a 922 donacions de 150 euros el 2021. Una quantitat a la qual cal sumar els ingressos en concepte de publicitat per part d’empreses i institucions públiques i en concepte d’ajudes de la Plataforma per la Llengua i altres entitats. El total els permet donar el vistiplau als comptes del 2021, aprovar el pressupost del 2022 i obrir una nova etapa.

El Diari La Veu del País Valencià ja té data de tornada i no han pogut triar millor dia: el 25 d’Abril, Diada del País Valencià. Així, dilluns vinent recuperen la capçalera que va haver de tancar a finals del 2019 i, a més, presenten nova web.

S’obre, doncs, una nova etapa amb molta il·lusió i molts reptes, com ara el d’incorporar redactors en diferents comarques del País Valencià a mesura que augmenten les donacions dels agermanats. En aquest sentit, el futur depén de la voluntat dels lectors que aposten per formar part de la comunitat de La Veu del País Valencià. Amb la seua inestimable ajuda «enfortirem i millorarem aquest projecte comunicatiu en clau valenciana i 100% en valencià».

- PUBLICITAT -

Un comentari

  1. Un plaer poder formar part d’aquest projecte com agermanat, força i endavant.

Comments are closed.