- PUBLICITAT -

 

El concert virtual és seguit per milers de persones connectades en xarxa.

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha conclòs la setmana d’actes organitzada amb motiu de la diada del 25 d’Abril amb una mobilització virtual important i inèdita. En temps de pandèmia i confinament, l’entitat ha acceptat el repte de la digitalització amb l’objectiu d’assumir la situació de crisi com un repte i com una oportunitat, no només per a celebrar la diada un any més però d’una forma diferent, sinó, sobretot, com una prova de l’ús de les xarxes per a la conscienciació i mobilització ciutadanes en un món cada vegada més digitalitzat.

Al llarg dels pròxims dies, les xarxes valencianes s’han ompliran d’imatges i de missatges referits a la diada, de manera que es renova com a referència d’un projecte de país modern, autocentrat i conscient dels nostres drets i de la necessitat de treballar de manera solidària i col·lectiva per a fer-los realitat.

PUBLICITAT

Per això ACPV ha volgut parlar de cultura, entesa com l’expressió d’un poble amb arrels fondes que alhora sap obrir-se al món i projectar-se al futur, com els valors de la solidaritat, la consciència de comunitat, la creació, el risc, l’exigència, la formació, la crítica, la llibertat, la igualtat, la justícia. Expressió d’un poble i valors, això és la cultura, i no el simple producte de consum al qual ens volen reduir els missatgers de l’individualisme, la naturalització de la desigualtat econòmica i social, i la globalització que mata la diversitat (biològica, lingüística i nacional) per a imposar la uniformitat dels estats jacobins.

Imàtgens d’arxiu: Sopar 25 d’abril de 2012 a Castelló

Cuidar la cultura és cuidar la diversitat del poble valencià i els valors que ens han d’ajudar a reconstruir la nostra societat després de la crisi sanitària i socioeconòmica de la pandèmia. Haurem d’aprendre (i els polítics i les institucions abans que ningú) que la cultura no és un luxe, sinó que, ben contràriament, és precisament allò que ens fa humans, ens distingeix com a espècie i pot oferir els fonaments per a projectar una societat millor. Apostar per la cultura vol dir dignificar-la, valorar-la i donar-li suport real i efectiu.

I la diada ha tingut una magnífica cloenda amb l’extraordinari concert #CuidemLaCultura, al qual han participat (des de les respectives cases i per ordre alfabètic): Pau Alabajos, Dolors Boatella, Maria del Mar Bonet, Sergi Carós, Carraixet, Cris Juanico, Roser Cruells, el Diluvi, Laura Esparza, Carlos Esteban, Meritxell Gené, Miquel Gil, Pep Gimeno “Botifarra”, Cesc Freixas, Jaume Guerra, Gemma Humet, Berta Iñíguez, la Tia Figa, Marta Margaix, Sandra Monfort, Rebeca Mut, Ovidi 4, David Pastor, Borja Penalba, Sergi López, Marta Rius, Toti Soler, Andreu Valor, Feliu Ventura, Mireia Vives i Ana Zomeño. La majoria de les actuacions han estat magnífiques versions de cançons d’altres grups o artistes, però també hi ha qui ha fet versions pròpies, d’un repertori de versions de grups com ara Al Tall, Carraixet, Obrint Pas, la Gossa Sorda, Aspencat o solistes com són Lluís Llach, Maria del Mar Bonet, Ovidi Montllor, Carles Dénia o Feliu Ventura.

Milers de persones han seguit un concert extraordinari per la qualitat dels grups i de cantants participants, i també pel seu caràcter d’experiència innovadora: és la primera volta que al País Valencià té lloc un acte multitudinari d’aquestes característiques, i hem estat precisament ACPV i el món de la cultura del nostre país els que hem mostrat les possibilitats que també ofereix el món de les xarxes per a saltar els murs –en aquest cas del confinament- i interconnectar persones.

ACPV està convençuda que això passarà. Tornarem a compartir els carrers i els espais de cultura, i també de mobilització cívica. Ningú no ens evitarà el dolor de tanta mort i patiment. Però també haurem après, una vegada més, que la cultura és iniciativa davant les dificultats, i capacitat de saltar-les per fer arribar el nostre missatge arreu: que el País Valencià és un poble viu que continua avançant, amb determinació i també amb esperança.

Podeu veure tots els vídeos a la pàgina de Facebook d’ACPV

Manifest

Imàtgens d’arxiu: Sopar 25 d’abril i VIII Guardo Síndic Pere Calp, Guardo Local Teresa Fuster Ortiz. Guardo País Alumnat de l’I.E.S. Lluís Vives de València
21 d’abril de 2012
Castelló de la Ribera
Piqueu ací per veure l’àlbum complet.

Sopar 25 d’abril i VIII Guardo Síndic Pere Calp

Flickr Album Gallery Pro Powered By: wpfrank
- PUBLICITAT -