- PUBLICITAT -
Temps de lectura 2 minuts

CN | Josep Miquel Bausset 

El cinisme dels dirigents del PP és d’antologia. Els qui estan al capdavant d’aquest partit sempre es mostren respectuosos (“como no podria ser de otra manera”, repeteixen), amb les decisions judicials. Però només de paraula. Amb els seus actes, i sobretot el PP valencià, els polítics d’aquest partit demostren que no solament no acaten la Justícia, sinó que l’ataquen.

El 29 de novembre passat va fer deu anys del vergonyós tancament de Canal 9 per part del despòtic govern del PP, encapçalat pel senyor Alberto Fabra (Vilaweb, 27 de novembre de 2023).

PUBLICITAT

Curiosament, el Tribunal Superior de Justícia del País Valencià va donar la raó als treballadors de Canal 9 afectats per un expedient de regulació d’ocupació (ERO), i per això mateix el TSJPV obligava la Generalitat del País Valencià a readmetre’ls. Però el PP, no fent cas de la resolució judicial, és a dir, desobeint el que deia la Justícia, respongué tancant Canal 9 i acomiadant els seus treballadors. I ara el PP encara té la barra de dir que respecta les resolucions judicials!

Però no acaba ací la insubmissió del PP davant la Justícia. Encara és més escandalosa la desobediència de la Justícia per part del partit del Sr. Feijóo, en relació a la unitat de la nostra llengua.

Com ens ha recordat l’amic Moisès Vizcaino (La Veu del País Valencià, 23 d’agost de 2023), hi ha 46 sentències de la Justícia a favor de la unitat de la nostra llengua. Per això Moisès Vizcaino, el 2014, va registrar aquestes resolucions al Consell Jurídic Consultiu del País Valencià. Però una vegada més, el PP no fa cas de la Justícia, que reconeix la unitat de la llengua amb 46 sentències a favor, sinó que ataca aquestes resolucions afavorint el secessionisme lingüístic i subvencionant entitats secessionistes que ataquen les resolucions de la Justícia. Per cert, el rei, en l’obertura de la legislatura, el 29 de novembre passat, va acabar el seu discurs donant les “gràcies” (també en castellà, eusquera i gallec). Com és que va dir gràcies (com es diu en català) i no va dir cap altra paraula (en valencià) per donar les gràcies. ¿No serà perquè la majoria de paraules són exactament igual en català que en valencià, com per exemple, “gràcies”?

Per això, que el PP (sobretot el valencià), no ens vinga donant lliçons de respecte a la Justícia i diga que és el màxim defensor de la separació de poders, quan els seus dirigents valencians no fan cap cas (sinó tot el contrari), de les resolucions judicials. I és que el cinisme del PP és d’antologia.

Josep Miquel Bausset

- PUBLICITAT -