- PUBLICITAT -

 

El ‘pont de Castelló’ recupera després de molts anys amb problemes i deficiències d’il·luminació el seu esplendor.

A primers del mes de maig ens van dur a terme al pont de Castelló una sèrie de millores, totes relacionades amb la il·luminació, pel fet que ja fa anys que tenia moltes deficiències que eren solucionades i al cap de pocs dies tornaven a fallar.

Aquestes millores han consistit a instal·lar un transformador autònom i un programador nou, també s’ha substituït el cablejat i s’ha aïllat totes les caixes de connexions, a més a més totes les làmpades i portalàmpades han estat revisades i substituïdes les que estaven en mal estat.

El pont d’arc històric de Castelló, és tot un símbol per als castelloners i castelloneres i forma part del nostre patrimoni.

PUBLICITAT

Cal recordar que l’ampliació del pont sobre el riu Albaida a Castelló que es va començar en 1994 i va ser reobri’t en 1995, l’ampliació va presentar una solució que va permetre, simultàniament, millorar la funcionalitat de les infraestructures i preservar el Patrimoni Històric.

El pont antic, estava format per quatre arcs de 32 m i relació fletxa/llum l/10, respon plenament als models dels ponts en arc per a carretera de J.E. Ribera, tipologia que ha marcat la història dels ponts a Espanya a principis de segle.

La que es va dur a terme respectava formalment l’estructura existent mitjançant l’execució a partir d’elements prefabricats (arcs, muntants, mènsules) d’un nou pont que queda perfectament ocult dins de l’anterior i què, alliberant aquest de les càrregues actuants, s’emmotlla totalment a la seua geometria.

Any de construcció 1930

D’aquesta manera es va aconseguir una calçada més ampla, adequada al trànsit modern, suportada íntegrament pel nou arc interior, però amb l’aspecte formal del pont antic.

- PUBLICITAT -

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací