- PUBLICITAT -

 

El màdel esport que va naixer i va tindre els seus inicis a Castelló, 1r classificat del Campionat Mundial d’Esports Alternatius 2020.

Després de quasi un mes de competició on han participat 96 esports de 5 continents diferents, i tots presentats al I Congrés Mundial d’Esports Alternatius, el màdel va sortir com al guanyador de la competició. Després d’haver superat 6 fases d’elimintatòria contra altres esports més reconeguts, i guanyar en la final al dueball, esport bastant popular a l’Índia, que es presentava com a gran favorit de la competició.

/ Fotos: Partida de màdel durant el passat torneig de Castelló. / Autor: Juanjo Puertos

Durant este temps de congrés i competició, el màdel ha destacat entre els participants per la seua senzillesa i espectacularitat, així com per la seua facilitat d’aprenentatge i aprofitament de recursos materials i instal·lacions, que fan que siga un esport accessible per a tothom.

La modalitat de pilota a mà naixcuda el 2013, a Castelló, la Ribera Alta, ha experimentat durant els últims anys un gran creixement en quant a practicants i nivell de joc dels participants gràcies als diferents tornejos i increment de clubs de pilota practicants, i sobretot al Circuit Intercomarcal, que des de 2017 es disputa any darrere any.

Aquest 2020, tot i els entrebancs causat per la crisi sanitària, el Circuit es troba disputant els últims tornejos dels 10 programats, que amb la seua finalització, hauran viatjat per 6 comarques diferents del territori valencià.

PUBLICITAT

Des de madelpilota, volem agrair a tots i totes les votants que han mostrat el suport en les diferents fases de competició, així com la difusió realitzada, que ha servit per a que el màdel siga escollit com a el millor esport alternatiu del món 2020. Menció que servirà per a donar-li major reconeixement i visibilitat a la modalitat.

- PUBLICITAT -