- PUBLICITAT -

 

Divendres, 4 d’octubre de 2019, a les 19.30 al 2on Pis de l’Obrera de Castelló (Ribera Alta), presentació del Grup d’intervenció Comunitària de Castelló – ‘La Fundació’

Hi intervindrà: Xavier Martí, coordinador del Grup.

Conferència inaugural: Comunitat real i comunitat ideal. Xavier Costa, sociòleg.

PUBLICITAT

Socialització i poder en la transmissió i actualització de les tradicions comunitàries.

Presenta: Eugeni Gregori.

La Fundació


El pròxim dia 4 d’octubre es presenta a l’Obrera el Grup d’Intervenció Comunitària de Castelló i la primera de les seues iniciatives.

Sense el concurs de la reflexió cap societat pot comprendre els seus problemes. I, si no comprén els problemes, tampoc els pot resoldre. Per això, creem que cal crear un fòrum col·lectiu de reflexió que permeta la comprensió i solució dels problemes que tenim: econòmics, culturals, educatius i, fins i tot, de vida quotidiana.

Per a nosaltres és important el foment d’estructures/plataformes locals perquè la gent jove cultive i desenrotlle el seu talent i inquietuds en les arts i en les ciències. No oblidem que la joventut de hui serà la ciutadania de demà.

Conscients de la situació en què ens trobem, nosaltres, el Grup d’Intervenció Comunitària de Castelló–La Fundació, ens hem aplegat per a treballar conjuntament en un procés comunitari de presa de consciència. Les nostres accions aspiren a convertir entre tots a Castelló en una comunitat presidida per valors com la llibertat, la igualtat i la solidaritat i ancorada culturalment en l’Humanisme i la Il·lustració.

Per tal d’aconseguir-ho volem preparar diversos projectes, a soles o en col·laboració amb institucions, associacions, empreses i particulars del poble que vullguen incorporar-se a este procés comunitari. El primer és este cicle, regit pel diàleg, de conferències-col·loquis sobre temes del poble que vos presentem.

Cicle de conferències

4 d’octubre. Conferència inaugural: Comunitat real i comunitat ideal. Xavier Costa, sociòleg.

Socialització i poder en la transmissió i actualització de les tradicions comunitàries.

22 de novembre. Com tindre un poble més lliure i més segur. José Antonio Belinchón.

No pot haver llibertat sense seguretat. En esta conferència, es fonamentarà esta afirmació i s’exposarà com es pot combinar llibertat i seguretat.

20 de desembre. L’estat de la cultura a Castelló. Rafael Estrada.

Un viatge per la memòria cultural a Castelló (activitats, entitats i persones rellevants de la història) i una reflexió sobre el present per tal d’encarar el futur amb dignitat.

La filosofia popular de Castelló. Tobies Grimaltos.

La filosofia està molt més present en la vida quotidiana que no pensem. Impregna la nostra manera de veure i considerar les coses. Es manifesta en els nostres pensaments i en les nostres dites populars. En esta xarrada es mostrarà amb alguns exemples.

Història trans de Castelló. Josep Artés.

A partir i a través de la figura de P., considerada la primera dona trans de l’Estat, s’intenta una reconstrucció o “genealogia” de les formes de dir i veure el sexe i el gènere que hi ha hagut al poble i a la comarca tant en el passat com en el present.

La descolonització mental a Castelló. Eugeni Gregori Climent.

La descolonització mental és la condició sine qua non per a arribar a les llibertats de pensament i d’expressió, unes fites, per cert, del progrés humà.

La industrialització a Castelló. Vicente Jesús Albero.

Un recorregut al llarg dels últims 150 anys de les indústries que han tingut un impacte socioeconòmic rellevant al nostre poble, des de la fàbrica de paper “El Canyar” fins a Indústries VIDECA.

El cristianisme a Castelló. F. Xavier Martí.

No és una història de la parròquia ni un estudi de les devocions locals. Es tracta de vore si en la història de Castelló el manament de l’amor al proïsme de Jesucrist s’ha encarnat en realitzacions sociotemporals i s’ha orientat cap a l’ideal de la comunitat fraternal.

Grup d’Intervenció Comunitària de Castelló – La Fundació

Articles relacionats en La Fundació, piqueu ací.

- PUBLICITAT -