- INFORMACIÓ -

 

El Centre Municipal dels Nostres Majors va acollir el passat diumenge 30 de maig de 2021 una nova edició de la Campanya de Concerts ‘Cicle de Música Coral’, a càrrec del nostre Cor Mixt de Jubilats i Pensionistes de Castelló, dirigit per Miguel Pons García.

PUBLICITAT

El Cor de Jubilats de Castelló va reprendre les actuacions, dins de les activitats patrocinades per l’Institut Valencià de Cultura i la Federació de cors de la Comunitat Valenciana i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Castelló, gràcies a aquestes entitats poden realitzar aquest concert amb el propòsit de revitalitzar la vida cultural del nostre poble i a poc a poc tornar a la normalitat.

La presidenta del cor, Maria Dolores Soro va agrair al director Miguel Pons García el seu suport donat en tot moment al cor, sobretot en aquest llarg període d’inactivitat que hem passat, i va continuar dient que “ell ens ha recolzat i animat a mantenir el Cor Mixt”.

També va explicar, i des d’ací fem una crida a la ciutadania castellonera perquè prove a formar part del cor, que “a causa de les circumstàncies sanitàries viscudes durant més d’un any, ens hem quedat amb la meitat de coralistes. És per això què, el director, els membres de la Junta Directiva i tots els i les coralistes obrim les portes i els braços a tots i totes els qui desitgeu entrar al cor. No cal ser jubilat ni pensionista. Només és necessari el compromís d’assistir als assajos cada dijous de 17.00 a 19:00 hores. El director realitza una senzilla prova als aspirants per tal de situar-los en la corda més adient a la seua veu”.

“Com que ens ho passem d’allò més bé, esperem veure cares noves el pròxim dijous.”

El cor va interpretar un programa variat, que va agrair molt el públic assistent i que a continuació detallem:

‘Vivim al Paradís’, una cançó que descriu l’encís per les coses simples de cada dia i manté un to optimista i amb esperança en el futur.

‘Himne a la Llibertat’, cançó del virtuós pianista i compositor de jazz nascut a Canadà Oscar Peterson. Aquesta música es va convertir en l’himne del Moviment pels drets civils als Estats Units allà pels anys 50 i 60.

‘T’he Cridat’ d’Estevie Wonder, nasqué l’any 1950 als EE.UU. “Et vaig cridar només per dir-te que t’estime” és una de les cançons més sentimentals d’aquest cantant. Aquesta cançó forma part de la BSO de la pel·lícula ‘La mujer de rojo de 1984’.

‘Doña Ubensa’ cançó del compositor argentí, nascut el 1939, Chacho Echenique.

‘Piccolissima Serenate’, de Giani Ferrio que va popularitzar el cantant Renato Carossone l’any 1957.

‘Colores en el Viento’, de la pel·lícula de 1995 Pocahontas, cançó que ens convida a protegir el medi ambient.

‘Quizás, quizás, quizás’, del compositor cubà Osvaldo Farrés solia acompanyar al piano les vetlades de sa mare. Les germanes del compositor eren joves i tenien diversos enamorats que les cortejaven. Un d’ells sempre convidava a ballar Olga, qui a la pregunta de “Bailaremos alguna vez?”, ella sempre responia “Quizás… quizás… quizás…” Així va sorgir, en 1947, la cançó que vam escoltar.

‘Amor de Hombre’, de la sarsuela ‘La leyenda del beso’ dels mestres Reveriano Soutullo y Juan Vert s’estrenà l’any 1924 a Madrid. D’aquesta magnífica obra destaca l’Intermedio, número al qual Luis Gómez-Escolar li adaptà un text que interpretà el grup Mocedades l’any 1982.

‘Ciutat de Parella’ havanera del maonés Deseado Mercadal Bagur inspirada en una antiga llegenda menorquina.

‘Cantares’ text d’Antonio Machado i la música del cantautor Joan Manuel Serrat.

Sols volem felicitar el Cor Mixt de Jubilats i Pensionistes de Castelló i al seu director Miguel Pons García per la seua tasca i encoratjar-los perquè continuen fer-nos gaudir de la bona música!

Cor de Jubilats - Concert Cicle de Música Coral  

- PUBLICITAT -