Inici Cultura Festes El Consorci de Bombers de València llança una campanya preventiva sobre els...

El Consorci de Bombers de València llança una campanya preventiva sobre els riscs dels petards

24569
0
- PUBLICITAT -

CN | Consorci Provincial de Bombers de València

El Consorci Provincial de Bombers de València ha llançat una campanya preventiva, “Falles sense perill”, amb l’objectiu que la ciutadania evite els riscs derivats d’un mal ús dels petards, un material amb ampla presència durant estes setmanes dedicades a les Falles. La campanya està present a mitjans de comunicació i xarxes socials. 

Un dels principals riscs sobre els quals alerten des del Consorci de Bombers de València és el perill de provocar un incendi a causa de l’ús de petards. Per això cal evitar col·locar estos elements en espais on es poguera propagar un foc, com papereres, contenidors, vegetació, o prop de líquids inflamables.  Els efectius del Consorci també recorden que està prohibit llançar articles pirotècnics a menys de 500 metres de bosc, ja que podria acabar provocant un foc a la muntanya.

Però no són l’únic perill greu. I és que els bombers alerten que accions negligents, com situar els petards dins de botelles o llandes,  augmenten els riscos, ja que en explotar produeixen metralla, i podrien provocar greus lesions. També és important que s’encenga en el sòl i mai subjectant-lo en la mà. No s’ha de guardar cap article pirotècnic a les butxaques, tampoc manipular el contingut del petard, ni llançar-los contra altres persones ni animals. Si algun petard no s’encén bé o no explota, no cal tocar-lo, sinó esperar uns minuts i llavors humitejar-lo amb aigua. I per descomptat, cal utilitzar els articles pirotècnics adequats a l’edat de l’usuari, respectant sempre la normativa vigent. 

PUBLICITAT

Tot per a disfrutar de unes “Falles sense perill” on es faça un ús responsable d’estos elements pirotècnics. 

- PUBLICITAT -