- INFORMACIÓ -

La Generalitat ha habilitat el telèfon 96 342 80 99 i l’adreça electrònica aquarius@112cv.gva.es per a canalitzar totes les mostres de solidaritat que estan arribant de persones, entitats i col·lectius per a atendre els immigrants que arribaran a València a bord del vaixell Aquarius.

Així ho ha anunciat la vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, després de presidir la primera reunió del Centre de Coordinació Operativa Integrada (CECOPI), que estarà “mobilitzat permanentment”.

PUBLICITAT

En el CECOPI es trobaven també presents la consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo; la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló; i el director general de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, així com representants de les entitats i organismes que participaran en l’operatiu d’arribada del vaixell Aquarius.

Després de la reunió, Oltra ha explicat que s’ha rebut “una explosió de solidaritat, de persones que volen ajudar, de particulars, empreses, entitats…”, que “són molt benvingudes, però les hem de canalitzar”.

En aquest sentit, la vicepresidenta ha incidit que “hem de tindre en compte que les persones que vindran en els pròxims dies, previsiblement per al cap de setmana, vindran físicament deteriorades, vindran cansades i psicològicament molt afectades i, per tant, les expressions de mostres d’afecte han de tindre en compte que aquestes persones tenen dret a la intimitat, a poder descansar quan arriben”.

Per aquest motiu, la Generalitat ha decidit “obrir un telèfon d’atenció a les persones que vulguen mostrar la seua solidaritat i col·laborar de la manera que siga”, ha explicat la vicepresidenta, qui ha aprofitat la roda de premsa per a advertir totes aquestes persones que “no facen cas de missatges que es difonguen en què es demanen diners o es demane qualsevol col·laboració que no vinguen dels canals oficials”.

Coordinació del dispositiu

Oltra també ha explicat que en la reunió del CECOPI “s’ha pres una sèrie de decisions en previsió de les pròximes 48-72 hores”, tot i que “encara no sabem quan arribarà. No es pot precisar per l’estat de la mar”.

D’aquesta manera, s’han adoptat mesures en relació amb la coordinació de l’Agència Valenciana de Resposta i Seguretat a les Emergències, el dispositiu sanitari i altres aspectes com l’avituallament, del qual s’encarregarà l’empresa pública Tragsa, “que té experiència en aquest tipus de casos”.

La vicepresidenta ha explicat que “el dispositiu de primer acolliment el durà a terme la Creu Roja, però l’avituallament a partir del segon i tercer dia s’encarregarà a Tragsa”.

Garantir la màxima efectivitat

Per la seua banda, el director de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, José M. Ángel, ha explicat que el CECOPI, “òrgan superior de gestió de qualsevol emergència”, ha inclòs “en aquesta primera emergència humanitària a la qual fa front la Generalitat” institucions i organismes “que no participen en altres emergències, però la forma de funcionar és aquesta”.

Segons ha destacat Ángel, l’objectiu és “la coordinació de totes les agències implicades en l’emergència i la mobilització o premobilització de tots els recursos susceptibles de ser utilitzats per a garantir la màxima efectivitat”.

Participants en el CECOPI

El Centre de Coordinació Operativa Integrada ha estat format per representants de Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i les conselleries de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques; Educació, Investigació, Cultura i Esport; Sanitat Universal i Salut Pública i Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, així com de la Direcció General de Tecnologies de la Informació.

Així mateix, hi han assistit responsables de la Unitat de la Policia Nacional Adscrita a la Comunitat Valenciana; Cos Nacional de Policia; Guàrdia Civil; Delegació del Govern; Subdirecció General d’Integració d’Immigrants i de la Secretaria d’Estat de Migracions del Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social.

També s’hi trobaven representats l’Ajuntament de València; Creu Roja Espanyola a la Comunitat Valenciana; Autoritat Portuària de València; Consorci de la Marina Reial; Tragsa; Diputació Provincial de València.; Consorci de Bombers i Agrupació de Voluntariat de Protecció Civil.

Font de la notícia: Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives

- PUBLICITAT -