- PUBLICITAT -

Del 21 al 25 de maig ha tingut lloc l’última mobilitat del nostre projecte Erasmus+ KA219 “Laboratorios de Humanidad” a l’IES Salvador Gadea d’ Aldaia, centre coordinador del projecte. En aquesta mobilitat ha participat alumnat i professorat del nostre centre i dels centres associats: Liceo Laura Bassi (Italia), Liceul Miguel Cervantes (Romania) i PCKZiU (Polonia).

En general, ha estat una setmana de grans emocions on hem fet un recorregut per les diferents etapes del nostre projecte: la raó, l’emoció, els sentiments, la superació i la paraula. Hem pogut recordar moments inoblidables de cadascuna de les mobilitats a tots els centres associats.

El dijous 24 de maig va tindre lloc l’espectacle “L’àgora més humana” al TAMA d’Aldaia. L’acte va estar apadrinat per En Francisco Mora Teruel que va aconseguir emocionar a tot l’auditori amb la conferència “Només es pot aprendre allò que s’estima.” Mora és doctor en Medicina per la Universitat de Granada i doctor en Neurociència per la Universitat d’Oxford. És catedràtic de Fisiologia Humana de la Facultat de Medicina de la Universitat Complutense de Madrid i catedràtic adscrit al Departament de Fisiologia Molecular i Biofísica de la Universitat d’Iowa a EUA. El seu llibre “Neuroeducación: solo se puede aprender aquello que se ama” és un referent per a la docència i ha inspirat des de l’inici els nostres” Laboratorios de Humanidad “amb reflexions carregades d’esperança.

PUBLICITAT

En aquests dos anys de col·laboració i de treball molt intens, hem pogut reflexionar sobre el temps en què vivim on la veritable dimensió de l’ésser humà és constantment posada a prova: crisi de refugiats, empobriment de la societat, tensions a Europa, intolerància, fanatismes, violència per raó de sexe, assetjament a les aules … són circumstàncies amb les quals s’ha trobat el segle XXI i evidencien una necessitat educativa d’inclusió i convivència .

L’escola avança sense pausa cap a entorns tecnològics innovadors i posa en marxa metodologies innovadores. Per a la qual cosa necessitem una tecnologia que servisca d’aliança per a la creació d’espais educatius on estiga present l’emoció i la curiositat, i per tant, recolzats en la neuroeducació. Mora ens adverteix que l’ésser humà és lògic i emocional, i que sense emoció no hi ha curiositat, no hi ha aprenentatge, no hi ha memòria. Molt menys, convivència.

En aquest sentit, hem apostat per transformar els nostres centres en espais oberts atents a aspectes més enllà dels currículums: la raó, l’emoció, el sentiment, l’empatia, la curiositat que va dels aspectes propis als universal.

En definitiva, el Col·legi Hernández i l’IES Salvador Gadea han obert les portes a Europa i han fet de la dimensió europea un tret d’identitat.

“No aprenem per a l’escola, sinó per a la vida”- Séneca

- PUBLICITAT -