- PUBLICITAT -

 

L’alumnat de 4t d’ESO del Col·legi Hernández va participar el passat dijous en un sessió del programa Euroscola a la seu del Parlament Europeu a Estrasburg.

La jornada, que va comptar amb la presència de 30 escoles de tota la Unió Europea, es va iniciar amb la recepció dels Ambaixadors Junior per part dels funcionaris del Parlament i va continuar amb el discurs de presentació a càrrec dels portaveus de cada escola. Aitana i Adrián foren els encarregats de donar a conèixer el nostre poble a la resta de l’alumnat participant.

Després es formaren els grups de treball amb alumnes de nacionalitats diferents i, mitjançant el treball cooperatiu, es realitzaren activitats i jocs relacionats amb el futur d’Europa, els drets humans i la migració. A més a més, es plantejaren temes com les energies renovables, la ocupabilitat juvenil i el patrimoni cultural europeu.

Cada grup va preparar les propostes corresponents, que posteriorment foren sotmeses a votació per part de la resta de l’alumnat present a l’hemicicle, fent ús del procediment emprat diàriament pels nostres eurodiputats i eurodiputades en la presa de decisions.

En definitiva, una experiència inoblidable que va permetre que es posaren en la pell dels nostres polítics europeus i s’assabentaren de la necessitat de prendre la iniciativa, convertint-se en ciutadans compromesos i actius de la Unió Europea.

PUBLICITAT

Col·legi Hernández

- PUBLICITAT -