- PUBLICITAT -

 

L’exposició «A les portes del carrer de la pilota» mostra l’esperit del nostre esport

És una mostra fotogràfica d’Ulisses Ortiz per al Mundial de Pilota d’Alzira 2023 i es pot veure al vestíbul de l’Ajuntament

«A les portes del carrer de la pilota» és el nom de l’exposició fotogràfica d’Ulisses Ortiz per al Mundial de Pilota d’Alzira 2023 que es pot veure al vestíbul de l’Ajuntament durant la setmana que dura el Mundial.

La mostra és una sèrie que forma part d’un projecte més ampli anomenat «Carrer de la Pilota». L’any 2020 va ser publicat com a fotollibre i ha format part, des d’aleshores, de festivals especialitzats com Fiebre Photobook, de Madrid, o Tenderete, de València.

PUBLICITAT

L’exposició d’Alzira compta amb 10 fotografies realitzades durant el transcurs de partides de pilota en diferents pobles valencians, de nord a sud, mostrant així que la pilota és un dels elements que vertebra el territori valencià. Quart de les Valls, València, Murla, Xàtiva o Sella són algunes de les localitzacions de les imatges que se centren en les portes com a element simbòlic de la vida d’un poble i dels seus veïns.

En l’obra, la bellesa de la pilota es combina amb l’estètica i l’autenticitat pròpia dels pobles que conserven el joc per excel·lència dels valencians. La pilota al carrer no és només el testimoni d’un joc centenari lligat als valencians des del seu naixement com a poble, és també exemple de resistència, de vida, de comunitat i d’encontre en el carrer.

L’alcalde, Diego Gómez, ha agraït a Ulisses la iniciativa per tal que el nostre esport es visibilitze a la casa consistorial durant tota la setmana que dura el Mundial de Pilota. També ha afegit que «les fotografies d’Ulisses demostren que la pilota és un esport molt viu. Convidem a tota la ciutadania i a les persones que ens visiten que vagen a les partides, però que també vagen a l’Ajuntament a veure este magnífic treball».

- PUBLICITAT -