- PUBLICITAT -

 

El castelloner Donato Jiménez Benetó, de l’IES Vicente Gandia i alumne del professor de física Xavier Bonet Marcos ha guanyat la medalla d’or en les XXIV Olimpíades Iberoamericanes de Física 2019 celebrades del 6 al 13 de setembre a El Salvador.

Els quatre representants de la delegació d’Espanya han obtingut medalla, una bronze, una de plata i dos d’or.

PUBLICITAT

Les Olimpíades de Física a més d’una competició, és també una experiència formativa.

Per arribar a les Olimpiades Donato a hagut de participar en unes proves de selecció inicials, es va formar un equip d’una vintena d’estudiants que van rebre un curs de física de 72 hores. Finalitzat aquest curs, es va realitzar la prova local per triar els 6 classificats que, després de 12 h de formació addicional, poden participar en les Fases Nacionals i Donato Jiménez Benetó va quedar entre els primers 6 seleccionats.

En aquestes proves van optar alumnes matriculats en l’assignatura de física de 2n de Batxillerat en el curs 2018-19 i aquestes olimpíades tenen com a objectiu estimular l’estudi de la física entre els joves, premiar l’esforç i l’excel·lència acadèmica i divulgar la física i servir de punt de trobada entre l’ensenyament secundari i la Universitat.

Enhorabona Donato!

Redacció CN

- PUBLICITAT -