- PUBLICITAT -

CN | Jose Mena Àlvarez

El barranc de la Hoz, ja als darrers contraforts del Massís del Caroig a la serra d’Enguera, és una extensa zona muntanyosa ocupada predominantment per matolls i fragments de formacions forestals que allotgen moltes espècies de fauna silvestre.

És un d’aquells llocs que acostume a visitar dos o tres vegades l’any, on puc gaudir d’un entorn paisatgístic únic. En este silenciós i inhòspit lloc, on tenen jurisdicció les àligues, els voltors, els corbs i la resta, la natura se’ns presenta a cada racó dels seus profunds barrancs, formats per l’acció erosiva, amb les seues verticals parets que pugen fins al més alt de les muntanyes.

Una parella de voltors sobrevola la vertical on em trobo. No solen faltar a la cita, on als tallats rocosos que circumden el barranc tenen els seus posaders.
A dalt del cim que dóna l’esquena a la casa del Chorrillo tenia el seu niu l’àliga reial, que després d’un llarg i ardu treball de camp li vaig poder treure algunes imatges.

L’absència d’arbrat en este paratge a causa dels nombrosos incendis que van assolar la serra fa uns anys, li confereix una originalitat i un encant diferent, ja que li dóna una inquietant sensació que ens trobem en un altre món.

El paratge compta amb una superfície de 1009 hectàrees i està inclòs dins el Lloc d’Interès Comunitari de la Serra d’Enguera (LIC), formant part de la Xarxa Natura 2000.

 

Han estat nombroses les jornades fotogràfiques a la recerca de la seua esquiva fauna com el gamarús, la collalba negra, l’àliga reial, entre moltes altres, i d’una flora molt peculiar amagada a cadascun dels seus racons, on destaca la microreserva de flora de “El Chorrillo”.

Femella de Collalba negra (Oenanthe leucura) que vaig poder fotografiar molt a prop de la Piedra de la Ventana.
Pintures rupestres del Charco de la Pregunta, on es pot apreciar amb força nitidesa i en molt bon estat un cavall.
Després d’anar deixant enrere el camí que m’allunya de la casa del Chorrillo, un preciós arc de Sant Martí emergeix a prop de la silueta de la Piedra de la Ventana, durant una suau i agraïda tempesta.
Nit de tempesta a la casa del Chorrillo. Al fons la Piedra de la Ventana.
Les nits al barranc de la Hoz tenen un veritable protagonista, el Gamarús (Strix aluco), escoltar el seu ulular expandint-se a l’aire nocturn és tot un esdeveniment, però si a sobre tens la sort de veure’l i fotografiar-lo, l’emoció que et recorre el cos arriba a la màxima expressió.

- PUBLICITAT -

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací