- PUBLICITAT -

 

En l’espectacle del dia 2 de juliol a la Plaça de Bous de València, hi participaran Al Tall, Miquel Gil, Pep Gimeno «Botifarra», El Diluvi, la Capella del Misteri d’Elx i la Muixeranga d’Algemesí, entre altres

Font – DLV / València

La Generalitat celebrarà el 40é aniversari de l’Estatut d’Autonomia amb un macroconcert gratuït a la Plaça de Bous de València el pròxim 2 de juliol. «Una gran festa cultural i commemorativa que faça partícips tots els valencians i valencianes», ha assenyalat la consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo.

L’espectacle començarà a les 22 hores i comptarà amb les actuacions d’Al Tall, Miquel Gil, Pep Gimeno Botifarra, El Diluvi, la Capella del Misteri d’Elx, la Maria, Julio Bustamante, la Muixeranga i els Tornejants d’Algemesí, els Gegants i Cabets d’Ontinyent, el Ball de la Bandera de Beniarjó, Sole Giménez i Los Chikos del Maiz, ha detallat la Conselleria de Participació.

Les entrades en línia ja s’han exhaurit, però encara hi ha possibilitat d’aconseguir-ne a la taquilla del recinte el mateix dia de l’esdeveniment.

Pérez Garijo ha afirmat que «aquesta gran festa cultural reunirà artistes de diferents comarques del territori», un esdeveniment amb el qual tots els valencians i valencianes «se senten representats i identificats». A més, ha convidat la ciutadania valenciana a participar en aquesta celebració que «unirà música i tradició sota el lema ‘Fent País’».

El dia previ, el primer de juliol, se celebrarà un ple del Consell extraordinari a Benicàssim (la Plana Alta) en el qual s’aprovarà una declaració institucional per commemorar el 40é aniversari de la publicació de l’Estatut d’Autonomia del País Valencià. A més, el dia 30 de juny, tindrà lloc la I Jornada de Tribunals Consuetudinaris i Tradicionals, promoguda pel Tribunal de les Aigües de València.

Ampli programa d’actes

El programa d’actes commemoratius també inclou diferents propostes de les conselleries, les entitats estatutàries, la Diputació de Castelló, la Universitat de València, la Universitat Politècnica de València, la Universitat Jaume I de Castelló, la Universitat d’Alacant, a més d’entitats locals.

Entre aquestes, destaca l’organització d’una exposició itinerant sobre l’aniversari de l’Estatut als centres educatius del País Valencià, l’edició del número 67 de la Revista Valenciana d’Estudis Autonòmics, dedicada a l’autogovern, o una jornada sobre la ciència i el talent científic i la importància de l’Estatut per a la recerca al nostre territori.

Quant a les accions plantejades des de les institucions estatutàries, cal assenyalar una jornada sobre infància i adolescència organitzada pr la Sindicatura de Greuges, l’edició d’un còmic per valorar el significat de quatre dècades d’autogovern per part de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, l’organització de tres jornades universitàries per difondre el Comité Econòmic i Social del País Valencià, a més de visites guiades per conéixer el Consell Jurídic Consultiu valencià, entre altres.

Per la seua banda, la Universitat de València, la Universitat Politècnica de València, la Universitat Jaume I de Castelló i la Universitat d’Alacant organitzaran diferents debats, jornades, taules redones, cursos, seminaris i concursos per acostar la norma bàsica a la joventut des de diferents perspectives.

Quant a les entitats locals, els ajuntaments d’Alboraig, Borriana, Castalla, Énguera i Godelleta han confirmat diferents activitats per conéixer millor les institucions valencianes i festejar l’efemèride.

«Un autogovern més ambiciós»

La consellera Pérez Garijo ha convidat la ciutadania valenciana a «celebrar el nostre autogovern, a saber el que ha significat i com es projectarà en el futur» i a «avançar en aquesta línia per tindre un autogovern més ambiciós que complisca els anhels dels valencians i les valencianes».

Pérez Garijo ha expressat la seua «satisfacció» per la «positiva resposta» per a celebrar els 40 anys de l’Estatut per part de les diferents conselleries, entitats estatutàries, universitats i ajuntaments que s’han sumat per a aportar activitats «molt diverses».

La consellera de Qualitat Democràtica ha considerat que es tracta d’un «calendari viu» al qual «es poden sumar més propostes de tota mena i en el qual hi haurà des de taules de debat, jornades, concursos, exposicions, concerts o activitats per a xiquets i xiquetes».

- PUBLICITAT -