- PUBLICITAT -

 

La novel·la ‘1609, Galeón‘ de Fede Puertos arriba a Guanajuato de Mèxic, el bressol del Cervantisme.

Des que es va presentar el ‘1609: Galeón‘ l’any passat, concretament el dissabte 07 de març de 2020, una setmana abans del decret de l’estat d’alarma, el seu autor, Fede Puertos ha rebut molts ànims i opinions positives sobre la seua obra.

Però sens dubte, una que li ha emocionat i alegrat molt és la recepció d’una carta del Museu Iconogràfic del Quixot, situat en Guanajuato (Mèxic) convidant-lo a fer la presentació de la seua novel·la l’any pròxim 2022 en aquest museu.

Què és el MIQ?

El Museu Iconogràfic del Quixot és una institució cultural de primer nivell gràcies al seu inavaluable patrimoni, que compta amb més de mil peces d’art que ho situen com la col·lecció inspirada en la figura del Quixot de la Manxa més vasta i important del món, així com per organitzar 29 edicions del Col·loqui Cervantino Internacional, esdeveniment que reuneix els més connotats cervantistes.

Situat en el cor de Guanajuato, el MIQ s’ha enfortit com un centre cultural i artístic, gràcies a la seua àmplia cartellera permanent que inclou cicles de cinema, presentacions editorials, música de cambra i teatre. Així mateix, compta amb el segell editorial “Edicions MIQ“, oferint un catàleg de més de 30 edicions de l’obra cervantina i diversos títols al voltant d’aquesta.

Gràcies a les activitats del Museu Iconogràfic del Quixot, juntament amb el Festival Internacional Cervantino, la ciutat de Guanajuato va obtenir el nomenament de “Capital Cervantina d’Amèrica” per disposició de la Unesco (Organització de les Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència i la Cultura).

El Museu Iconogràfic del Quixot va obrir les portes el 6 de novembre de 1987, gràcies a la generosa donació d’Eualio Ferrer Rodríguez, qui al llarg de la seua vida va formar la col·lecció d’obra artística al voltant de la figura de l’enginyós gentilhome el Quixot de la Manxa més gran i valuosa del món. Hui el MIQ és un centre cultural i artístic que impacta en el desenvolupament de mexicans i estrangers.

Quan li preguntem a l’autor sobre l’impacte d’aquesta notícia la seua resposta va ser:

“Des que el vaig presentar, el Galeón va eixir sense un rumb definit i durant la seua travessia d’any i mig ha atracat en diversos i interessants ports, però sens dubte, l’arribada i atracament a Guanajuato és la millor notícia que podia rebre”.

Molt agraït pel seu acolliment i per la seua invitació, intentaré fer un lloc en l’agenda per a l’any vinent, si la Covid-19 ens deixa, i anirem gustosament a realitzar aquest acte. Portar el nom de Castelló fins a Mèxic em fa molt feliç.”

Des de CN volem felicitar a Fede Puertos i desitjar-li que continuen els reconeixements als seus llibres.

- PUBLICITAT -