- PUBLICITAT -
Temps de lectura 2 minuts

La seua contribució a la XVIII Assemblea d’Història de la Ribera i al món de l’art i la cultura deixa una empremta indeleble

CN | Amics d’Eduard | Aida

La XVIII Assemblea d’Història de la Ribera, es va desenvolupar en novembre de 2018 a Castelló, la icona d’aquesta va ser el cartell que no només és una obra d’art, sinó que també és una finestra a la història de Castelló. L’autor d’aquesta obra mestra visual va ser Eduard Doménech i Alcover, un reconegut documentalista de l’art nascut a Castelló de la Ribera el 1956 i que hui ens ha deixat.

Eduard Doménech, llicenciat en Geografia i Història amb especialització en Història de l’Art per la Universitat de València, va dedicar la seua vida professional a la gestió cultural. Va ser becari de l’Institut d’Art de la Institució Valenciana d’Estudis i Investigació (Alfons el Magnànim) entre 1987 i 1989, investigant sobre l’arquitectura relacionada amb la taronja al País Valencià i les obres públiques municipals a la Ribera Alta.

PUBLICITAT

A més d’organitzar, produir i gestionar exposicions culturals, Doménech va destacar en la retolació de sales i la creació de publicacions vinculades a aquestes exposicions. La seua col·laboració en la XVIII Assemblea d’Història de la Ribera ha estat una contribució destacada, deixant un llegat que perdurarà en la memòria col·lectiva de Castelló.

Des del 1988, la seua activitat professional s’ha centrat en l’organització, producció i gestió d’exposicions culturals. Ha participat en diverses exposicions a la ciutat de València, com les Sales de l’Ateneu Mercantil, Sant Miquel dels Reis i el Museu de Belles Arts de València. També ha contribuït a l’organització d’exposicions a altres ciutats valencianes com Castelló de la Plana i Alacant, així com a poblacions com Sagunt, Sueca, Carcaixent i Borriana. La seua implicació en la gestió i muntatge d’exposicions va més enllà, participant en projectes produïts per la Generalitat en l’àmbit nacional i internacional a ciutats com Barcelona, Florència, Nova York i Ciutat de Mèxic.

Eduard Doménech deixa un buit insubstituïble en el món de la cultura i l’art, però la seua empremta continuarà viva a través de les seues obres i contribucions. La seua passió per la història i l’art, així com la seua dedicació a la promoció cultural, continuen sent una font d’inspiració per a les futures generacions. Uns amics que l’aprecien lamenten la pèrdua, i es fan arribar aquest escrit, i des de CN expressen les seues condolences a la seua família i éssers estimats.

- PUBLICITAT -

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací