- PUBLICITAT -

 

Presentació i debat en línia al voltant del llibre de Vicent Cucarella

La situació econòmica del País Valencià, a hores d’ara, és molt dolenta per causa de la pandèmia, que el què realment ha fet ha sigut agreujar una dolenta situació econòmica i social arrossegada des de fa una quinzena d’anys. En Decidim Economia ho analitzàrem poc abans de l’inici de la pandèmia en el nostre treball “L’empobriment del País Valencià”. Les conclusions del qual apuntaven a dues qüestions: Un infrafinançament públic i un model econòmic insostenible i desequilibrat.

La pandèmia ens ha posat en una situació extraordinària i extrema, tant econòmicament com socialment, que haurem de solucionar, i fons de finançament pareix que no en van a faltar. Però també és una oportunitat única per a replantejar les bases del model econòmic, sobretot perquè també hem d’afrontar l’altra situació extraordinària que tenim al damunt: el canvi climàtic. I ambdues han d’anar de la mà. La reconstrucció econòmica i social s’haurà de fer tenint en compte la sostenibilitat econòmica, social i ambiental.

En l’aldarull de la crisi sanitària s’escolta molt parlar de reconstrucció, però, poc de com fer-la. Molts agents mediàtics i econòmics sols parlen de tornar al passat i açò mai podrà ser. No sols estem immersos en una crisi sanitària i econòmica, sinó també en una crisi de recursos naturals, de canvi climàtic i de pèrdua de biodiversitat, conseqüència directa d’un sistema extractivista que xoca contra els límits biofísics del planeta. És hora de comptar amb veus autoritzades, i massa vegades ignorades, que porten advertint d’aquest problema i proposant solucions des de fa temps. Per aquesta raó, amb l’excusa de la presentació d’un dels seus llibres de 2016, “Economia per a un futur sostenible”, volem comptar amb l’opinió del seu autor Vicent Cucarella Tormo, investigador de l’IVIE i actual Síndic de Comptes de la Comunitat Valenciana.

Presentació i debat en línia, dijous 25 a les 18,30h.

Per a participar, cal escriure un correu a horta@peldretadecidir.com

PUBLICITAT

Decidim!

- PUBLICITAT -