- PUBLICITAT -

 

Hola, us conte el meu cas  personal perquè veieu com està el tema (en general, no a soles al poble) en la sanitat, organització, i prevenció amb relació ala Covid19.

Abans que res, cal saber que: El protocol de sanitat diu que, si has estat amb contacte amb un positiu 48 h o menys després de la seua infecció, no estàvem dins del rang de possibles infectats, i no cal PCR a no ser que el demanes al teu centre de salut per estar més tranquil, però als centres de salut no deien el mateix, deien que calia prova si o sí.

Jo pense, que evidentment, necessitem una PCR, com hem d’estar tranquils si hem estat tota la vesprada compartint un mateix espai amb un infectat sense mascareta i menjant, doncs jo crec que ningú o estaria.

Divendres 14 d’agost un familiar meu esmorzà amb una amiga, aquesta, en teoria li passa el Covid sense ninguna de les dos saber-ho, evidentment.  La suposada portadora del virus, no té símptomes…

Diumenge 16 d’agost,  la meua família castellonera, i jo, dinem amb este familiar a ma casa, a un lloc tancat, evidentment sense mascareta,  per poder menjar la mega paella que em vaig ‘currar’ jo eixe dia.

Dia 19 d’agost, li crida l’amiga a este familiar dient que havia donat positiu asimptomàtic i per tant a l’estar esmorzant amb el meu familiar, ell també calia que es fera la prova.

PUBLICITAT

Dia 21 d’agost, li cridaren, i li van fer la prova i el dia 22 a la nit va eixir positiu i ens cridà d’immediat a tots els possibles afectats demanat noms i cognoms i SIP per a passar al seu  centre de salut per a fer les proves als contactes directes que eren nosaltres.

Dissabte 23 d’agost,  es va passar el llistat de tots els possibles afectats a eixe centre de salut (uns 15 de fora i 8 de Castelló).

Se suposa, que eixe centre de salut contactaria amb el nostre, per passar nota dels afectats, i així cada poble fa el test als seus habitants.

Ahí està el rastreig, el suposat rastrejador , que hauria de passar nota al centre corresponent i/o telefonar a cada afectat.

Si la tasca estigués ben feta…el dissabte 22 a la vesprada, o diumenge 23, ja deuríem d’haver estat tots avisats per fer confinament i que dilluns 24 ens farien la prova… (t’han de telefonar en 24h des que es passa el llistat en noms i SIPS al centre que siga).

Això és el que deuria de ser, això es elque havia de passar, però… què va passar?

Dia 22 de matí per anar adelantant, vaig contactar amb el centre de salut nostre per passar SIPS i comunicar que, hem estat en contacte tancats menjant amb un positiu de fora, que telefonen al centre d’allí per comprovar dades i donar-nos cita urgent per a fer la prova…pensant jo, que vindrien immediatament a casa a fer la prova, o que donarien cita immediatament.

Inclús, que si feia falta, m’enviarien als Geos per a fer la prova. Jaja!!! (bromes a banda).

El metge d’urgències, em digué que prenia nota del cas i SIPS, però que ell no feia proves, no la podia fer, i el dilluns algú em telefonaria… jo vaig començar a al·lucinar un poc, perquè pensava que açò era més ràpid i li donaven més importància al virus (seguim ningú de Castelló ni els de fora sense símptomes…)

Més tard, contactàrem al telèfon d’Informació del COVID (900 300 555) de sanitat de la comunitat, on ens digueren que en 24h ens deurien de telefonar per a donar cita, tal i com creiem, per tant dissabte de vesprada ens telefonaran per a donar-nos cita per al dilluns… vaig pensar jo.

Va passar dissabte … acaba el dia del diumenge…i ningun familiar del poble tenia cap telefonada ni cita per a fer proves…

Nosaltres confinats des de divendres nit, després de l’avís del nostre familiar positiu (on uns sanitaris deien que podíem eixir extremant les precaucions… altres evidentment que férem confinament immediat, que és el més lògic).

Diumenge vàrem contactar de nou amb sanitat,  perquè no tenim cap telefonada de ningú i pertant no teníem cita per a la prova… ells es van ‘quedar a quadres…’ van prendre nota per a fer la queixa de la tardança en contactar-nos, mentre cal fer confinament, però clar, en teoria… si ningú ens avisa per què confinar-nos? estem bé tots… no tenim símptomes, podem anar al nostre rotllo de sempre amb mascareta i demés… fins que ens avisen, no? propagant el virus en cas de tindre’l, no? gent d’autoritats, sanitàries o no, mal informada o contradient el que deia sanitat, no tenen clar els procediments ni “les normes del ciutadà ” no mouen un dit per agilitzar el tràmit ni tan sols avisant a l’encarregat del nostre centre de salut, per exemple, tant costava telefonar al superior o superiora per a veure què podíem fer? és el que hagués fet jo en un cas com aquest, passar-li la informació al superior.

Bo… estimem la nostra gent, estimem el nostre poble.. ens confinem sí o sí.. (pense jo) esperant la telefonada per al dilluns, sabent que dimarts era festa i per el que veig el virus no es propaga en festius, ni caps de setmana (ironia ..clar).

Dilluns 24 d’agost,  9h del matí, farta ja de tot açò, telefone de nou al nostre centre de salut on NO l’agafen… vespra de festa ? no ‘curren’? em cabrege més encara… Xeee si no és festa? estava super cabrejada i indignada i decidisc anar-hi.

Allí em diuen, mal dit, que devia d’estar a casa esperant la telefonada que algú es posaria en contacte amb mi, pel que veig veuen lògic que 3 dies després del positiu del familiar no es prou greu per fer-nos la prova.

Evidentment, açò no queda ací… he de parlar amb algun càrrec important del poble, doncs l’alcalde, em va escoltar tota la historia i evidentment va veure que no estava anant bé el protocol que calia.

Una cosa és que et telefonen dissabte pa donar cita per al dilluns i altra és que el dilluns després de 9 dies del suposat contagi NINGU sàpiga res de les 8 persones castelloneres afectades… així que ell també es va quedar a quadres…

L’alcalde va fer el seu treball degudament, crec jo, i molt agraïda que estic, i d’immediat ens telefonaren des del centre de salut per prendre de nou, nota de tots els SIPS0.. (cosa que ja estava feta feia 3 dies al centre de salut de Castelló i al de l’altre poble…

El centre de salut no devia d’haver dit en una notícia publicada al Miragall i Castelló Notícies, ‘El Centre de Salut de Castelló realitza PCR a tots els casos sospitosos i demana la col·laboració ciutadana’, perquè a mi no m’ho estaven facilitant tant…

L’encarregat del  centre de salut del nostre cas, ens digué que a l’altre centre d’origen no estàvemen la llista… evidentment açò pareix una broma… s’ha perdut al llista? doncs menys mal que és positiu i estàvem tots junts dinat sense mascaretes sinó… què? de nou la ironia clar… pareix un ‘xiste’ però és realitat.

Al centre de l’altre poble on es va passar la llisa, què va ocórrer? què no donen abast i encara no ens han posat en la base de dades? ‘Jo flipe vamos…’

Passada una hora de parlar amb eixe responsable de la salut, ens cridaren a tots els familiars per donar cita de la prova per al dimecres ja que dimarts era festa local.. ‘seguim flipant… clar…’

La prova és un palet que el posen per la gola i nas.. des del cotxe sense baixar, res d’entrar dins ni anàlisi ni res, per a això ha de ser laborable? estem avisats des de divendres pel familiar positiu i després de 4 dies confinats perquè volem, clar, perquè no ens van obligar a confinar-nos fins la prova del dimecres dia 26… encara ens fan la prova el 5é dia, el 10é dia del suposat contagi… si els pareix que ens el facen el 14é dia del suposat contagi i eixirà segur negatiu.. en fi, però va saber orientar-me per a seguir buscant solució al meu problema.

Dimecres 26 d’agost, 11é dia del suposat contagi ningun familiar té símptomes, arriba la prova i ens la fem tots, palet pel nas i gola.. ara cal esperar 3 dies al resultat i ara sí que hem de fer confinament..(però la xica que ens va fer la prova,  va dir que  a l’hospital processen un màxim de 400 proves al dia. Si superen les 400 les reenvien a València i aleshores sí que pot tardar fins una setmana, ‘flipa.’

Nosaltres, fem confinament des del dia que ens vàrem assabentar del suposat contagi… però se suposa que no calia fer confinament fins el dia de la prova… cosa que tampoc entenc…

Val… ara toca telefonar per saber si hi ha servici de compra als confinats, un servici que s’ofereix, o es deuria d’oferir, si no hem de eixir gens ni a comprar algú ho ha de fer per nosaltres.

Contacte amb la Policia… i el primer impacte és un silenci… uff… desprès el policia em diu que telefone a l’Ajuntament a serveis socials.. (dona a entendre, que no estan preparats per a una crisi/pandèmia com aquesta… en fi)

Contacte amb l’Ajuntament i serveis socials em diu que: no oferim eixe servici, què no tens cap familiar que et puga comprar? I jo dic, dona estàvem de dinar familiar, així que es pot imaginar quanta gent estem confinada..no? i ella em va dir que, Mercadona, Consum, les farmàcies solen oferir el  servei a domicili, que prove a veure…

Jo li vaig dir que calia un servici, i mentre ella gestionava el servici de compres a confinats, jo ens vaig preocupar de com comprar a distància.

A la fi, alguna cosa bona, ens ofereix el telèfon i nom d’una persona disposada a ajudar en cas de necessitar-la.

Altra cosa bona és que em va telefonar la pediatra, ja que estava la meua filla fent-se la prova i es va preocupar i preguntar que tal tot i demés, per tant molt agraïda també.

27 d’agost de 2020, si un familiar meu de fora, es va fer la prova el dilluns i al 4at dia no té resultats, jo que me la vaig fer dimecres quan el tindre? el dia 20é del suposat contagi i mentrestant he de seguir en confinament?

A dia de hui dia 27 al centre de salut de l’altre poble on es feren proves el passat dilluns 24 no tenen resultats per saturació… així que imagineu-vos  jo quan els tindré  mentrestant confinament fins saber quan… ja vos contaré.

I com acabarà la historia? continuarà…

Ciutadana castellonera

- PUBLICITAT -

5 Comentaris

 1. Hola a tots,

  Mila, mas deixat a cuadres, Un 10 pel teu centre de salud, crec que deurien de reaccionar així… quan antes inclós els caps de setmana

  Maria, Efectivament actuen segons protocol, pero com podeu veure un protocol erroni y en cas de brots a castelló, sera un protocol catastròfic, espere que açò fasa cambiar els protocols per a que a castello s’atenga el més ràpid i eficaç posible COM SEMPRE sa fet

  Jo sóc la primer que he estat sempre Molt contenta en els serveis del nostre poble, però aquesta vegada com comprendreu, No estic massa contenta

  1er per que a sanitat , al telèfon d’informació del COVID de la comunitat, primer digueren que en 24h ens tenen que donar cita per a una prova, cosa que no va passar, al endemà altra persona ens va dir que estavem en les primeres 48h i No estavem al rango per a fer un pcr, que no era precís, que podem fer “marxa” si desde sanitat ja donen males información es normal que als nostres centres tambe o donen.

  I 2a al nostre centre No criden ni per a donar cites, ¿ tant costa al metge de guàrdia donar cita un dissabte per a fer prova per al dilluns?
  O tan costa un metge de guardia cridar per a donar la Bona o mala noticia encara que et diga despres que “igualment tas de quedar a casa a la espera de instrucción del teu metge de capçalera” Com han fet en els familiars meus forasters sabeu lo greu que es i pot ser que persones majors estiguen vegent com els seus fills/filles nets/netes poden estar en perill i aci NO crida ningú

  El protocol de cridar festius per informar o donar cites sa de cambiar hui fa 14 dies del suposat contagi.. aci estem.. i TOTA L’ALTRA FAMILIA FORASTERA ja te els resultats i els de castelló NINGÚ els té (els foraster son d’un poble que va eixir a les noticies amb molts rebrots així i tot els han atès abans que a Nosaltres)

  la persona més belleta de la família, està en molt de stress i passant-ho més mal que ningú, encara que sense síntomes.. ¿es podeu imaginar el que pot estar passant?

  No es just.. i els resultats segur que estan al centre desde divendres vesprada o dissabte com al poble foraster si vas al metge de capçalera a dir que estàs estressat i mal dormit , el primer que et diu es que “agafat les coses mes tranquiles, relaxat etc etc” per que ara el centre genera este estress innecessari.

  P:D: dema o dimarts, eixirem de dudes, he de fer el desenllaç perquè aço no pinta be

  Altra cosa que dicta el protocol és que el metge de capçalera et crida durant la setmana per preguntar com va ..etc etc .. A tots els han cridat menys a mi i el meu marit.. Parle de tots a tots els familiars de castelló i forasters les vacances i baixes ens estan fotent.. donem gràcies a no tindre brots perquè aço esta molt mal gestionat i espere que de cara a l’escola estiguin les coses millor i haja millorat el protocol.

 2. Sense comentaris aixina es la realitat de tot el q està passant…es molta impotència de vorer clarament q les coses no estan fen-se com cal. Açò es un desastre, pos si en este cas actuen aixina … !!! Per això totes les malalties cròniques estan abandonades !! Gràcies per compartir el vostre cas i espere q esteu be tota la família.

 3. Pues ara, vos compte el meu cas, dissabte passa’t vaig al meu centre de Salut D Algemesí, amb símptomes de diarrea i vòmit, la metgessa q m aten molt professional i hem diu t has de fer la prova del PCR i jo sincerament hem vaig esglaiar un poc…. Diu demà Diumenge a les 10 del matí açi, efectivament així va ser a les 10 prova feta, mentre tant confina a casa i en mascareta, en la habitació, bany a banda, cuberts, tovalloles etc…. Dimarts ja sàvia el resultat Negatiu, per tant va ser tot rapit i molt diligent.. Sent lo de la xica esta Castellónera

 4. Estic segur que el centre i ajuntament han fet tot el que diu el protocol, però també en pose en la situació d’aquesta família i deu ser molt estressant estar tant de temps esperant, caldria que es previnguera i s’actuara més i no es parlara tant!!!
  Que tingueu sort i molta salut a la família i la resta.

 5. Una poca bergoña per part de totes les institucions l’alcalde ba fer la selva faena comentario sobre una castellonera en COVID19

Comments are closed.