INFORMACIÓ DE CASTELLÓ NOTÍCIES

 

El dia Mundial de la Fotografia se celebra el 19 d’agost i s’està celebrant des de l’any 2009

El 19 d’agost de 1839, Luis Daguerre va presentar davant l’Acadèmia de Ciències de França, el seu últim invent: el daguerreotip, que permetia capturar una imatge a través d’un procés químic.

Aqueix dia també es va alliberar la patent del daguerreotip, donant lloc al desenvolupament de la fotografia.

PUBLICITAT

Però el Dia Mundial de la Fotografia és una iniciativa del fotògraf australià Korske Llaura que ha anat augmentant la seua difusió i importància, de manera que ara se celebra a tot el món.

Des de 2007, a instàncies d’aquest fotògraf s’organitzava un concurs de fotografia on podia participar qualsevol persona i la recaptació de la qual es destinava a una organització per a l’atenció mèdica de la infància.

Qualsevol persona podia participar, i es va passar dels 250 participants el primer any, fins més de 500 milions de persones en 2017.

Amb el sorgiment de les càmeres digitals i sobretot amb la popularització de la fotografia a través dels telèfons mòbils, qualsevol persona pot ser testimoni d’un instant, captar-lo i traslladar-lo als altres a través d’una foto.

Per descomptat, la fotografia ha canviat molt amb les noves tecnologies, però el rerefons roman invariable. Es tracta que la fotografia té el poder de contar històries, inspirar  l’espectador i la cosa que és més important, el poder de canviar el món.

En el Dia Mundial de la Fotografia, fotògrafs de tot el món manifesten l’amor per la professió, però també persones que no es dediquen professionalment a la fotografia donen mostres de la seua passió per aquesta disciplina que reflecteix la realitat d’una forma molt personal. Perquè ser fotògraf no significa només tindre una càmera i disparar, sinó contar una història, captar un instant irrepetible i traslladar-lo a l’espectador d’una forma molt personal.

El Dia Mundial de la Fotografia i l’Assistència Humanitària

En coincidir el Dia Mundial de la Fotografia amb el Dia Mundial de l’Assistència Humanitària, hem de fer una reflexió, ja que la fotografia sempre s’ha solidaritzat amb les causes benèfiques i ha servit com a vehicle per a mostrar al món no sols les situacions difícils per les quals passen algunes persones sinó també la bondat i la generositat d’altres persones per a ajudar-les.

Què pots fer per a celebrar el Dia Mundial de la Fotografia?

Si eres fotògraf o apassionat de la fotografia pots col·laborar amb aquesta celebració pujant les teues millors fotos a les xarxes socials etiquetant-la amb les etiquetes #worldphotoday o #DiaMundialDeLaFotografia.

També pots fer una eixida amb persones que tinguen la teua mateixa afició per a fotografiar la vida de la teua ciutat o eixir a la naturalesa i captar instants irrepetibles.

Siga com siga, no oblides agafar la teua càmera de fotos o mòbil.

Amigues i amics de la fotografia de Castelló

Font de la informació: diainternacionalde.com

- PUBLICITAT -

Un comentari

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací