- PUBLICITAT -

 

Marta π / Modesto Serradel  / Fotos: Joanjo Puertos – Castelló

Va començar amb fred, seguint la tendència del novembre. De fet, el dia 1 va ser el més gelat, amb només 3,5°C de mínima. Però, a partir d’ací, les temperatures van anar recuperant-se. Això sí, de tant en tant ens recordaven que l’hivern s’acostava, amb eixos 4°C de mínima dels dies 3, 14 i 20.

PUBLICITAT

Ara bé, si parlem de temperatures al desembre, destaquen les màximes. Segons l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), desembre ha sigut extremadament càlid. Tant que és el segon desembre més càlid des de 1950! A Castelló, la temperatura màxima, de 23,5°C, es va registrar el dia 30, i la mitjana mensual ha pujat fins als 20,6°C. Això s’entén si tenim en compte que 12 dels 31 dies tinguérem màximes iguals o superiors als 20°C. Entre ells, els 7 últims dies del mes, i de l’any. Explica l’AEMET que els responsables d’aquesta calor van ser una massa d’aire subtropical atlàntica i un anticicló que es quedaren sobre la península a passar el Cap d’Any amb nosaltres.

Pel que fa a les pluges, al poble només es van arreplegar 3,5 l/m2, repartits entre els dies 17 (1 l/m2) i 18 (2,5 l/m2). Diu l’AEMET que aquest desembre tan sec, un dels més secs del segle, ha plogut un 91% menys del que és habitual.

En resum, mentre novembre va acabar amb oratge d’hivern malgrat estar a la tardor, desembre ho va fet amb oratge d’estiu malgrat estar a l’hivern. Què està passant?

Mentre ho descobrim, donem la benvinguda al 2022!!! Esperem que ens porte bones notícies.

Bon any i molta salut!!!

Marta π

- PUBLICITAT -