- PUBLICITAT -

 

Marta π / Modesto Serradel  / Fotos: Valerià Benetó i Joanjo Puertos – Castelló

Oratge mes de DESEMBRE de 2019

Desembre de 2019 serà recordat, entre d’altres motius, per les temperatures nadalenques, amb màximes especialment altes. A Castelló es mantingueren per damunt dels 20 graus entre els dies 21 i el 28. I van arribar als 25,5°C, la màxima del mes, els dies 21 i 24. Explica l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) que el responsable va ser l’aire de ponent, persistent, que també va provocar un temporal de vent considerable entre els dies 20 i 22. Segons l’AEMET, la temperatura mitjana mensual ha estat 2 graus superior a l’habitual. Per això, l’han considerat extremadament càlid. De fet, ha sigut el segon mes de desembre més càlid des de 1950.

PUBLICITAT

També ha estat particular si parlem de precipitacions. Diu l’AEMET que va ploure un 84% més del que és habitual. I el motiu va ser el temporal de llevant de l’inici de mes, amb les seues pluges generalitzades. Per això, desembre ha sigut molt humit. A Castelló s’han arreplegat 123,2 l/m2, la major part durant els 5 primers dies del mes, perquè plovia quantitats entre 10 i 39 l/m2 cada dia. Afirma la dita popular que Si plou per la Concepció, plou per Carnestoltes, per Setmana Santa i per Resurrecció. Caldrà esperar per comprovar si aquesta predicció de pluja s’acompleix.

Per últim, desembre i l’any 2019 van dir adéu a Castelló amb la temperatura mínima més baixa del mes, tan sols 2°C, una nit ben freda. És moment per fer balanç. Com ha anat?

Gener representa una nova oportunitat per aconseguir allò que volem, o com a mínim, seguir intentant-ho. Bon any 2020!

Marta π

- PUBLICITAT -