- PUBLICITAT -

 

Cada vegada falta menys per a les ansiejades (o no) eleccions municipals i ja estem tots un poquet farts de les respectives campanyes que, si bé són necessàries perquè la gent conega qui són i què prediquen, ens acaben indignant perquè d’alguna manera subestimen la nostra intel·ligència.

Les campanyes electorals sovint (i depenent del pressupost del partit) són dissenyades per experts estrategues que busquen el ganxo, el lema o la imatge perfecta que convença l’elector i els acabe votant, però tot i això ningú no garanteix el seu èxit. Com és el cas de la campanya de GCiE-Compromís amb el seu “Som molt de…”. Un lema que, tot i que podria funcionar prou bé, caldria matisar, perquè a mi em fa l’efecte que són un poc de tot, però no són molt de res.

Diuen que Som molt de Respir. Doncs igual no cal ser tant de Respir i ser un poquet més del Centre de Dia. Ja no sé quants programes electorals han abanderat aquesta proposta, però ningú ha tingut el detall de portar-la a terme. Que sí, que ara mateix el Respir dona una mínima resposta a una necessitat imperiosa d’un sector important de la població, però ni les instal·lacions són les més adequades, ni les condicions són les desitjables.

PUBLICITAT

També Som molt del comerç local, però has d’anar a peu i aprofitar el matí o la vesprada per passejar pel poble (és igual si tens poc de temps, has de portar els xiquets a les extraescolars, has de fer sopar o estendre una llavadora. Ves a peu!) i no has de comprar massa depenent d’on visques, no siga que acabes desllomat amb el pes del cabàs. I és que hi ha molts comerços als que no pots accedir en cotxe. Que els han tallat el carrer, literalment, sense pensar en quines conseqüències els haja pogut ocasionar el desgavell urbanístic que ens han imposat. Depenent del dia, tampoc es pot anar al Mercat en cotxe. Si no és un pito, és una flauta i tanquen aquella esplanada per eventos varios i, clar, igual t’has de ficar el cotxe a la butxaca. Que sí, que cal anar a peu i fer poble, però no tots vivim al centre ni ho tenim tot a un tir de pedra. Però, eh!, tenim una regidoria de Mercat i se’ns ompli la boca parlant d’aquest edifici: que si és un emblema del poble, que sí cal dinamitzar-lo i tot això, però condicionar-lo i climatitzar-lo NO, perquè, clar, igual ens en passem de moderns. En el Mercat, a l’hivern, fred i a l’estiu, calor. I els comerciants de les parades que vagen amb compte quan posen alguna estufa o algun ventilador no siga que rebente tota la instal·lació elèctrica.

Som molt del Samaruc, però resulta que els membres del club han d’anar a entrenar fora ja que la piscina municipal no és cap prioritat per a aquest govern. Ni en hivern ni estiu. En hivern perquè és massa cara de tapar, diuen, i en estiu, perquè tot el món viu. No hi ha ordre ni concert en unes instal·lacions totalment descuidades i poc controlades, tant pel que a la higiene de les mateixes com a llei (millor dit anarquia) que allí impera entre certs banyistes. Per sort, el senyor Alcalde va tindre un gest de bona voluntat i va acabar posant la cadira adaptada, per a aquelles persones que “igual no estan per anar a la piscina”. Potser ell tampoc està per anar-hi perquè, que jo sàpiga, allí no ha posat un peu en sa vida (tot i que és el regidor d’esports).

I ja que estem, ens quedem en la zona esportiva del poble “aquella gran olvidada” on encara es poden observar els efectes de la ciclogènesi explosiva de l’agost passat, o on el xiquets que entrenen triatló han d’anar esquivant els cotxes d’alguns “místers” de futbol que tenen el privilegi d’aparcar a la porteta del camp. I és que també Som molt del futbol de base, però no m’estendré massa perquè el tema del poliesportiu dona per escriure un monogràfic que analitze tots els seus punts, que no en són pocs. Una coseta més i acabe amb el poli: a hores d’ara (tot i que no trigaran) encara no s’han fet la foto de Som molt del patinatge, però no els dies de pluja (que, per desgràcia són pocs) quan, en comptes de patinar, les xiquetes poden fer natació dins d’aquell pavelló ple de goteres i tolls.

Som molt de l’educació de Castelló (però de la pública). Es veu que aquest l’alumnat paga més impostos o té més rang o més dret, com el d’aparèixer en l’apartat de telèfons d’interès en la Web de l’ajuntament. Perquè segurament el telèfons del altres centres no són d’interés o aquestos centres no formen part de la municipalitat, o és que el seu és alumant de segona. Tot i que sí que són equitatius a l’hora d’entregar premis i sempre en donen un a cada centre. No siga que que, per error, guanyara algú de la concertada i de la pública no.

També han penjat la de Som molt del Fotoforum perquè “creiem en donar llum a la foscor” (cite textual). De risa, xe! Doncs doneu llum a la foscor i il·lumineu els carrers del poble i que la gent puga anar tranquil·la per la nit, que hi ha veïnats que estan totalment a les fosques i no paren de reclamar llum.

I Som molt del Club de Tennis, doncs il·lumineu el camí perquè els xiquets i les xiquetes o grandets i grandetes puguen anar a peu o en bicicleta quan es fa fosc.

En definitiva, que com a campanya queda molt bé això de Som molt de…, però han faltat alguns dels el punts més importants com Som molt del postureig, quan veiem que la nostra majoria absoluta se’n va a la merda perquè entre altres coses el nostre Alcalde està “hasta els ous de la xent” i ara necessitem pescar electors d’on siga i com siga. Anem a fer-nos els moderns i els progres, i a dissimular l’aire caciquista que deixem entreveure pels camals. També quedaria molt bé el Som molt de l’oportunisme o Som molt del carrer la Sang, però com que d’açò ja s’ha parlat, no cal que em repetisca. Però si ha una cosa que m’ha molestat més en aquest assumpte ha sigut el fet de, a l’hora de comptar signatures, considerar els menors (que puguen anar en bicicleta, patinet o moto) ciutadans sense dret a a reclamar poder circular pel seu poble. Però, clar, com que aquestos no voten…

També Som molt del populisme, ara que els darrers mesos ens han omplit d’actes que se solapen que s’amunteguen i que ens esgoten. Ens han embotit l’agenda amb festes, festetes i festiues (no ens oblidem que Som Castelló Poble Fester), però anem xafant merda de gos i olorant el seu pixat per les desastroses voreres dels nostres carrers. Però sobre tot i per damunt de tot SOM MOLT DE CASTELLÓ, i si no, fixeu-vos en les rodones si entreu al poble pel pont o per la carretera de la Pobla (sort que els cartelons aquells han arribat a hora…), però no entreu per l’institut, perquè això no sé ben bé que és: un polígon industrial abandonat?

En fi, he dit algunes coses que tenia ganes de dir (i que molta altra gent pensa) des d’un punt de vista crític i apartidista. Gràcies a Castelló Notícies per donar-me veu i per donar veu a la ciutadania de Castelló.

Estic fart de callar per no parlar

- PUBLICITAT -

18 Comentaris

 1. Sense entrar en propagandes electorals i sense partidismes, m’acabe de fer un volt per les xarxes socials i veig que en l’últim dia hi ha un partit local que es dedica a publicar punts del programa d’altres partits com a presumptes estafes. A més ho fa just l’últim dia de campanya amb la finalitat que ningú puga rebatre-li, adjudicant-se triomfs i èxits que no li correspons i menyspreant les propostes d’uns altres.

  Això al meu poble es diu JOC BRUT.

 2. Això em sembla el món a l’inrevés, aquesta setmana i mes ahir en el mercat i hui pels carrers m’he adonat que els partits capitalistes estan resultant els mes austers. En canvi els partits mes austers estic veient un desplegament de mitjans dignes de ser subratllats.

  Ahir em vaig fer un volt pel Mercat i em trobe als d’EU repartint fullets mà a mà en la vorera, arribe a recollir un pollastre per a menjar i em trobe a 4 del PP en una taula tipus top manta amb quatre caramels i quatre papers sobre una taula bruta i cochambrosa.

  Em gire a l’esquerra mirant cap a l’edifici del mercat i em trobe als de Compromís amb un muntatge digne de qualsevol botiga de les millors del mercat. (Que ja volgueren molts)

  A la volta veig que els del PSPV també disposen d’una carpa ben luxosa!!!

  Damunt escolte una furgoneta pensant que ja havien arribat els tapissers de butaques al poble però, sorpresa, era el PSPV.

  Hui torne a veure una altra furgoneta però en aquest cas són els de Compromís, tampoc eren els tapissers, clar, encara que francament tant els uns com els altres no s’entenia res.

  Jo pinso, aquests dos estaran picats? No és rar que tots dos vulguen de colp una piscina retràctil? S’estan copiant? Tenen fixació pels mateixes faroles i projectes com diu EU?

  Els qui són els capitalistes en aquest poble? On està l’austeritat? D’on eixen tants diners per a aquestes cares campanyes publicitàries?

  Que passarà si al final no guanyen cap d’aquests dos partits que estan apostant tan fort?

  Totes les respostes el proper dilluns !!!!!!

  Ah, se m’oblidava, hui tanca campanya l’actual alcalde en la plaça de l’església, haurà previst si plou passar el seu Míting a l’interior de l’església o ho farà en la seua seu, dependrà de la gent que acudisca per l’aforament, supose.

  Estic molt decepcionat amb tots els politics.

 3. Ruflus… Ocupe el mateix lloc que podries ocupar tu en la llista que decidisques… Ai no que tu només saps fer comentaris i no tens la suficient capacitat per fer-ho, perdona…

 4. REFLEXIONS DEL MEU VOT!!

  Estem en els últims dies decisius abans de cedir el control del nostre benvolgut poble a un grup de persones que, abans de res, hem d’analitzar en primer lloc com a persones, oblidant-nos una mica de la seua orientació política perquè en un poble tots ens coneixem i té mes valor la persona com a tal que com els seus ideals polítics.

  Partint d’aqueixa base hi ha 4 grups.

  Un que porta ja 8 anys fent el que ja tots sabem i és qüestió de pensar. ¿Volem seguir amb aqueixa dinàmica? Si la resposta és si, sens dubte cal votar a aquest “Senyor”. Resulta que després de 8 anys és ara quan “Són” de tot. No em mereix mes temps ni comentaris. Jo SOC RES D’ELLS.

  En segon lloc, tenim un partit liderat per una dona amb molta garra que ha estat formant part d’un govern des de l’oposició sense aportar res i disposada a trencar, això si “amb molt d’art”. Amb un programa que ni amb 4 vegades el pressupost actual seria capaç de complir, amb el risc de quedar-se sense suport de la Generalitat segons els últims sondejos publicats. Per a mi, particularment, mala opció. NO ELS VOTARÉ.

  En tercer lloc tenim l’únic partit, direm de dretes encara que, coneixent el seu programa i intencions m’atreviria mes a classificar-los com a dreta moderada o centre, encara que bo, aqueixa és la meua opinió particular (per descomptat, com la resta d’aquest escrit). Porten un programa mes curt, mes realista i assolible, concorde a les necessitats que han avaluat. Amb un grup de gent variada ajuntant antics militants que aporten experiència i gent jove que aporta noves idees. Amb moltes opcions de comptar amb suport de la Generalitat (Dades d’estadístiques independents actuals). JO ELS DONARÉ EL MEU VOT.

  Finalment tenim un Grup, al meu entendre minoritari, sense menysprear, però que mirant al passat i fent números, dels 4 candidats són els que menys opcions tenen i això és així, sense mes, i és el que sol ocórrer quan en un poble de 7.000 habitants, que per molt d’esquerres que siga, aquesta es troba fraccionada en 3 partits. QUE NO COMPTEN AMB EL MEU VOT.

  Faig aquesta reflexió perquè veig a molta gent passiva i indecisa i decidirem alguna cosa que durarà almenys 4 anys i pot ajudar-nos a millorar la nostra qualitat de vida, les nostres condicions, els nostres serveis, la nostra economia, i en general la nostra tranquil·litat com a veïns d’un poble que volem veure créixer i millorar en tots els seus aspectes.

  Si algú ho ha pensat. doncs sí, soc una dona simpatitzant de dretes, no he d’ocultar-ho, Soc Valenciàna i Espanyola. No soc ni Catalanista ni pertany a un partit dictador. Condemne als Etarres i a qualsevol grup terrorista. I per a mi tot aquell que mata, és assassí, independentment del seu genere, ideals i circumstàncies.

  Mar_71

  • Sembla mentida que una persona tan coherent puga votar a la dreta… La que es posa del costat de baixar impostos a canvi de retallar en el que siga bàsic i necessari… La que pensa que els treballadors estem al servei de ‘l’amo” i hem de retre-li veneració… La que posa per davant al líder i a la persona en compte de pensar en l’equip i el bé comú… Vota a qui vulgues perquè realment m’importa ben poc el que faces, però no intentes vendre’ns la dreta com l’opció més coherent… No ho és, en ningun dels casos… I menys amb les personetes que la representen en aquest poble…

   • Estimat Anònim tribis, veig que igual que amb la coherència i incoherència t’has fet un embolic amb això de qui és l’amo i té serfs en aquest poble, i quant a això de personetes crec que sens dubte tu encapçalaries la llista al costat d’uns quants que estan en les llistes d’altres partits que no nomenes. Respecte a impostos no sé d’on traus la informació, ja que bo no s’invertirà en canvis de noms del poble, en absurds canvis de direccions, plans urbanistics desmesurats, ni en altres menesters que estem farts de veure aquests huit anys.

    Llegint-te et retrates i la veritat és que el que veig és el mateix que veig cada matí quan m’alce després de prendre’m el meu desdejuni. (cadascú que interprete a lliure elecció,pot ser que em quede contemplant el bell paisatge a través del meu gran finestral en la meua cuina o pot ser que faça una visita al bany)

    Jo no soc venedora, em dedique a altres menesters i com veig que la teua educació és mes ben escassa o nul·la i tens poca idea del que dius o segueixes instruccions d’algú, m’importa un pimentó la teua opinió però dona la casualitat que descrius amb molta exactitud a la persona que defenses. Que curiositat!!!

    Ahhh, gracies, em considere molt coherent, ahi has encertat, crec que es lo únic “coherent” del teu escrit.

 5. Independent ara que ja no li paguen els joguets ni el que demana sense trellat

 6. Parlant una mica d’aquestes eleccions i en concret de les presentacions i discursos dels diferents candidats i després de veure, encara que siga una mica per damunt almenys una de cada partit se’m plantegen diversos dilemes.

  1.- No entenc (o sí però m’agradaria tindre una explicació convincent) el per què hi ha publicades entrevistes en aquesta web sol de tres candidats i que just que el candidat que pertany al mateix partit que l’autor/promotor d’aquesta web no està.

  2.- Els mitjans i desplegament de mobiliari, audiovisuals, equip tècnic, etc.. del partit actualment governant és, per molta diferència, d’una qualitat i tipus molt superior a la de la resta. (He vist cadires d’ús en desfilada de Moros en tots excepte en el de l’il·lustríssim amb cadires verdes noves, fins i tot assegut el mateix en un tamboret i súper estructures per a les pantalles)

  3.- La quantitat de publicitat i cartells col·locats en la localitat, incloent-hi pancartes i altres tipus d’informació de l’equip actual de govern és infinitament superior a la resta de partits. Un desplegament de campanya que val el seu pes en or, tambè el PSOE amb les obres de art, per supost!!!

  4.- Després de fer-me una volt per tots els espais habilitats per l’ajuntament en forma de marcs de fusta on col·locar els cartells pegats dels candidats, dona la casualitat que els que ocupa l’actual alcalde són tots marcs nous i els d’EU, sobretot i la resta, són marcs alguns que han de datar dels 90. A part de que els de l’actual govern són els de major visibilitat.

  5.- Els suports mòbils a dues cares col·locats en el sòl en forma de cavallets, segons tinc entés es van pactar ocupació de meitat d’una de les cares, doncs bé, l’equip governant ha col·locat cartells apaïsats en molts de ells que ocupen 2/3 de les cares sent invasió d’espais d’altres partits. A sobre, es pot veure al Sr alcalde col·locant un d’aqueixos cartells en la plaça de l’església quasi mofant-se de fer-ho sent de forma no pactada. (Foto en instagram, si no s’ha retirat).

  6.- No és possible que el que no s’ha fet en 8 anys s’estiga fent en dos mesos escàs, això fa olor molt malament. ( No vaig a citar tot lo que están fent).

  7.- El tema del carrer Sang està ja molt tocat i cau per propi pes però presumptament sembla ser que hi ha mes de 200 denúncies realitzades amb la cambra i que no s’han tramitat o estan pendents. La veritat és que estaria bé saber que passarà amb això i si serà una cosa que es deixarà per a després de les eleccions per la seua naturalesa.

  8.- Acabe dient alguna cosa que és molt espinósa i que desconec, soc molt jove, a penes 35 anys i no he viscut la història d’aquest poble però segons em compten els meus propis familiars durant la guerra civil, es van cometre atrocitats per tots dos bàndols, tants els d’un com els d’un altre, és una cosa molt dolorosa de recordar i mes encara de reviure. No em pronuncie a favor de cap dels ells però crec que tan assassins van ser els uns com els altres, m’han contat històries dels dos. Per aqueix motiu crec que tornar a relatar aquells fets esdevinguts és despertar l’odi d’una guerra entre germans, veïns, amics que no pot portar gens bo.

  Per cert felicite l’autor de tots i cadascun dels articles ací publicats i agraïsc l’oportunitat que ens brinda de poder expressar-nos lliurement en aquest espai i li anime que continue informant sobretot el que esdevé al nostre poble de manera independent.

  Moltes gracies!

  • Independent ara que ja no li paguen els joguets ni el que demana sense trellat

 7. No sabia jo que a Castelló existia la “premsa rosa”… Està bé tenir un sálvame particular on publicar les paraules que la gent pot dir a l’ajuntament parlant-les directament amb el responsable…
  Salutacions cordials

  • Si home rosa i propangandista la del Refridall, i si la gent no va a l’ajuntament es per dos coses, la primera perque els politics d’ara seu pasen pel forro i la segon tenen por a represalies, visca la premsa rosa!

   • SEGUR que hi ha represàlies… Fa tres dies vaig veure un afusellament en directe a la plaça de l’església i fa poc s’ha obert un camp de concentració prop de la Font Amarga. Aquest tipus de comentaris son els que busca l’autor d’aquesta pagineta… O fas el que dic o em pose en contra teua… Salut i bona senda ,com sol dir algú que conec…

    • Anònim bis, quin lloc ocupes en la llista de GCiE? Haha! O és un familiar directe teu qui va en la llista? ÉS QUE. ÉS QUE.

     • Ruflus… Ocupe el mateix lloc que podries ocupar tu en la llista que decidisques… Ai no que tu només saps fer comentaris i no tens la suficient capacitat per fer-ho, perdona…

  • Que l’alcalde está hasta els ous de la gent no es cap secret perque no ho ha dit a portes tancade. Ho ha dit on li s’ha presentat i quan li ha donat la gana. De quina prensa rosa parles?

Comments are closed.