- PUBLICITAT -

 

Cultura en rodalies. De la ciutat a les comarques: art contemporani i sales polivalents, un projecte de la castellonera Núria Gregori Sebastià

23 de novembre del 2018
10 – 13 h.
Saló de Graus Manuel Ardit, Facultat de Geografia i Història
Av. Blasco Ibáñez, 28, València
Programa Parlem d’art. SEDI

Poques vegades podem veure una exposició d’art contemporani fora de València. De vegades és com si l’art contemporani tinguera ancorats els claus als murs de museus i galeries de les ciutats, dels que no vulguen separar-se. Però per què? Dubte molt que les escultures, les pintures, els dibuixos tinguen cap preferència per uns murs o altres, ni que els actors, ballarins, artistes tinguen cap al·lèrgia a vindre als pobles. Aleshores, si descartem les mateixes obres, què és el que allunya als pobles de l’art contemporani? La falta de públic? La falta de pressupost? La falta d’espais?

PUBLICITAT

Cartell – Disseny de Pau Àlvarez López

Segurament, l’escassa programació d’art contemporani que es pot veure als pobles, respon un poc a tots els factors apuntats, serà un poquet d’ací i d’allà el que provoque que només un 1% de la culturaprogramada als pobles estiga relacionada amb l’art contemporani. I açò malgrat que les institucions públiques manifesten certa sensibilitat pel tema i programen especialment per a nosaltres, els que vivim al poble. Però que passa, per què arriba tan poc?

Programa

Una reflexió a la qual ens aplicarem el pròxim divendres 23 de novembre amb Yolanda Sifres, directora del SARCAbel Guarinós, director de l’Institut Valencià de Cultura i José Luis Pérez Pont, director del Consorci de Museus de la CV, que ens parlaran de les línies en què treballen les seues institucions per a difuminar la barrera. I els gestors culturals Joan Feliu (Museu d’Art Contemporani Vicente Aguilera Cerni), Àlex Villar (Professor UV i gestor) i Aureli Domènech (Ajuntament de Sumacàrcer), què ens parlaran des del costat dels qui treballen amb les ferramentes dels primers i breguen amb els veïns i les veïnes dels pobles. Una jornada pensada especialment per a estudiants d’art, gestors i tècnics culturals, ajuntaments i veïns i veïnes compromesos amb la cultura, un matí on conversar i discutir per a trobar noves ferramentes que ens porten a fomentar el teixit cultural dels pobles.

Núria Gregori Sebastià

- PUBLICITAT -