- INFORMACIÓ -

 

HISTÒRIA

PUBLICITAT

El Cor Mixt de Jubilats i Pensionistes fou fundat l’any 1990 pel mestre del nostre poble José María Alba Llácer. L’any 2004 es va constituir legalment com a associació cultural sense ànim de lucre segons consta al Registre d’Associacions de la Conselleria de Justícia i Administracions Públiques.

Ben prompte, el mestre Alba aconsegueix reunir un nombrós grup de persones amb una sensibilitat especial per a la música. Al poc de temps, comença a arreplegar els fruits d’un exhaustiu i cuidadós treball amb aquelles persones que, per cert, no tenien coneixements musicals.

A les Olimpíades de Majors, el nostre Cor va obtindre el Primer premi en les edicions celebrades a Benidorm en 1991, a Alacant en 1992, a Gandia en 1994, a Benicarló en 1997 i a València en 1999.

L’any 1993, Any Europeu dels Majors, el Cor Mixt de Jubilats i Pensionistes va representar la Comunitat Valenciana en un Festival Coral Internacional celebrat a la ciutat alemanya de Mainz.

Ha participat en Setmanes Culturals, Cicles de Música i Intercanvis a Museros, Xirivella, Albalat dels Sorells, La Pobla Llarga, Catarroja, Albal, Benimodo, Borriana, Moixent, L’Alcúdia, Barxeta, Càrcer, Sant Mateu i Benetússer. En diverses ocasions, ha col·laborat amb la Banda de Músics Veterans de La Ribera al Palau de la Música de la ciutat de València.

Al mateix Palau de la Música, ha cantat en diverses ocasions en els Festivals Corals organitzats per la Federació d’Associacions de Ciutadans Majors de la Comunitat Valenciana (CIMA).

DIRECTOR

Des de l’any 1999, dirigeix el Cor Mixt de Jubilats i Pensionistes Miguel Pons García amb qui, el COR MIXT continua amb un alt nivell i aconsegueix importants èxits.

El mestre Pons realitzà els estudis de Grau Mitjà en el Conservatori José Urbi i obtingué el títol Superior en els conservatoris Salvador Seguí de Castelló de la Plana i Joaquim Rodrigo de València. Ha treballat en les especialitats de cant, pedagogia musical, harmonia i direcció coral. És en la direcció coral on intensifica la seua labor formativa i pedagògica, treballant amb cors de diferents característiques: Infantils, Juvenils, Sèniors…

El nostre director ha assistit a diversos cursos de formació amb professors de reconegut prestigi en el món de la direcció coral, com ara, Adrián Cobo (Madrid), Viki Lumbroso (França), Andreu Martínez (Barcelona), Mercé Cano (Barcelona), Carmen Cruz (Canàries), Eduardo Cifre (València).

Miguel Pons és director fundador de diverses corals valencianes, com ara, Coral Mare de Déu del Socors de Benetússer, Coral Polifònica Sant Pere de Catarroja, Coral Santa Ana d’Albal i Coral José Roca de València. A més del Cor Mixt de Jubilats i Pensionistes, el mestre Pons també dirigeix la Coral Polifònica de Benimodo i el cor Juvenil Sinenomine de Benigànim.

ACTIVITATS

Les activitats que realitza el Cor Mixt de Jubilats i Pensionistes al llarg de l’any són les següents:

València és Música, antiga campanya Retrobem la Nostra Música

Campanya organitzada per la Diputació de València amb la finalitat de difondre, entre les entitats musicals valencianes, com ara, bandes de música, orquestres, corals i grups folklòrics valencians, la producció dels compositors de la nostra terra.

Campanya d’Intercanvis Musicals

Organitzada per la FSMCV (Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana), FECOCOVA (Federació de Cors de la Comunitat Valenciana), Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana i la Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters. Esta campanya consisteix en intercanvis musicals entre entitats d’una mateixa Federació o de Federacions distintes.

Cicle de Música Coral

Concerts corals organitzats per la Federació de Cors de la Comunitat Valenciana. 

Festa de la Reial Sèquia Escalona

La Junta de Govern de la Reial Sèquia Escalona celebra, cada 13 de desembre, l’arribada de l’esmentada sèquia al nostre poble. És en la missa que se celebra amb este motiu, on participa el Cor Mixt de Jubilats i Pensionistes.

Concert de Nadal.

Concert que el nostre Cor canta amb motiu de les festes nadalenques on s’interpreten tot tipus de nadales: religioses, profanes tradicionals valencianes i també de la resta del món.

Homenatge als majors de 85 anys

El Cor participa en l’acte que l’Associació de Jubilats i Pensionistes organitza, per tal de retre homenatge a les persones majors de 85 anys del nostre poble. L’Ajuntament de Castelló patrocina este just reconeixement.

EL COR MIXT i LA PANDÈMIA

Actualment i a causa de la greu crisi sanitària que s’ha acarnissat especialment en les persones majors, el Cor Mixt passa per un període de carestia pel que fa al nombre de membres que el conformen. La crida que es fa en totes les actuacions del Cor sembla que, a poc a poc, va donant fruits. No obstant això, encara seran necessaris molts coralistes per tal d’arribar al nombrós grup que hi havia abans de la pandèmia.

Des d’ací, des de la plataforma que ens brinda El Miragall, volem aprofitar l’ocasió per convidar a tots els qui teniu una especial sensibilitat per la música vocal i us agrada cantar. Apunteu-vos al Cor! Ja sabeu que no és necessari tindre cap formació musical ni tampoc és necessari ser jubilat o pensionista. Si t’agrada cantar, ja estàs fent tard perquè ens ho passem estupendament. Els assajos són els dijous de 17.00 h fins 19.00 h hores al Centre Municipal dels Nostres Majors, Avinguda de Cuba, 2.

Treballem amb totes les mesures de seguretat que les autoritats sanitàries imposen a cada moment, com ara, distància de seguretat que ens permet la gran sala on assagem, ús de caretes per tapar la boca i el nas i ús de gel hidro-alcohòlic a l’entrada i eixida de la sala d’assajos.

Animeu-vos!  

Cor Mixt de Jubilats i Pensionistes de Vva. de Castellón – CMJPVC


- PUBLICITAT -