- PUBLICITAT -

Marta π / Modesto Serradel  / Fotos: Valerià Benetó – Castelló

Oratge mes de febrer de 2018

L’AEMET (agència estatal de meteorologia) ha qualificat febrer com humit i molt fred. Segons les dades de l’agència, ha estat el tercer febrer més gelat dels últims 25 anys. Expliquen que l’estabilitat atmosfèrica que s’inicià en la tardor s’ha acabat, produint precipitacions i fred.

Començàrem el mes amb nevades que, unides amb una massa d’aire fred, van provocar temperatures molt baixes. A Castelló, els termòmetres marcaren 0°C els dies 3, 8 i 13. Poc a poc anaren recuperant-se fins arribar als 24°C que gaudirem el dia 15, la màxima del mes. Però amb l’entrada d’una nova massa d’aire fred es van registrar les temperatures mínimes més baixes (-1°C) dues nits seguides, els dies 23 i 24.

PUBLICITAT

Aquest fred combinat amb humitat del mediterrani, sobretot els dies 27 i 28, va generar més nevades a zones d’interior de la comunitat, mentre que a Castelló es transformà en aigua. De fet, si parlem de precipitacions, en el poble s’han arreplegat en conjunt 37,4 l/m2. Això és una bona notícia, perquè segons l’AEMET els últims anys havíem patit febrers secs. La inestabilitat que ha caracteritzat aquest mes explica que les pluges es repartiren en diferents dies: 3,8 l/m2 dia 4, 4 l/m2 dia 5, 3,8 l/m2 dia 6, 5,3 l/m2 dia 12 i 19,5 l/m2 dia 27.

Estem tenint un acabament de l’hivern dur. Com vindrà la primavera?

Marta π


Joanjo Puertos

- PUBLICITAT -