- PUBLICITAT -

Marta π / Modesto Serradel  / Fotos: Valerià Benetó – Castelló

Oratge mes d’abril de 2018

Març va acabar amb caloreta pel vent de ponent i abril va començar igual. Durant el dia les temperatures es mantenien altes, però quan s’amagava el sol calia abrigar-se. De fet, a Castelló, la primera nit va ser la més freda de tot el mes, amb només 5°C de mínima!

Aquest ambient es va mantindre fins el dia 11, quan les temperatures baixaren: la màxima no va passar dels 14°C (el dia més fred) mentre la mínima es va quedar en 8°C. Poc a poc les temperatures anaren recuperant-se fins el dia 15, aparegué el vent de llevant que, segons l’Agència Estatal de Meteorologia, mantingué les temperatures suaus, ja que el Mediterrani encara estava fresquet.

PUBLICITAT

Quan ja semblava que havia arribat l’estabilitat, de nou un canvi. El dia 27 va ser el més calorós del mes, amb 32,5°C, i va acabar amb tronades (6 l/m2). Aquestes pluges, juntament amb les arreplegades els dies 7 (4 l/m2) i 10 (3 l/m2), deixaren el total de precipitacions d’abril en 13,2 l/m2. El mes va acabar amb una nova baixada de temperatures.

Per resumir podríem utilitzar la dita “Abril que abrileja, primavera que fueteja”

Compte amb els refredats!!!

Marta π

Dades – Modeto Serradell

- PUBLICITAT -