- PUBLICITAT -

 

La conferència de Plataforma per la Llengua per a conscienciar la ciutadania de la importància de fer servir la llengua pròpia arriba a Castelló.

Aquesta serà presentada per Rubèn Galera i anirà a càrrec de Xavier Serra, tindrà lloc al 2n pis de l’Obrera el pròxim divendres 31 de març a les 19.00 h.

La xarrada té com a títol «Valencià: emergència lingüística» i s’estan celebrant per tot el País Valencià. És la Plataforma per la Llengua País Valencià qui impulsa el cicle de conferències i a Castelló és el Grup d’Intervenció Comunitària qui l’organitza, aquestes porten per títol «Valencià: emergència lingüística» i són impartides per l’escriptor i filòsof Xavier Serra, tenen l’objectiu de conscienciar la ciutadania de la importància de revertir la caiguda en l’ús social de la llengua.

PUBLICITAT

El valencià es troba en una clara situació d’emergència lingüística, tal com mostren les darreres enquestes fetes públiques pels governs dels territoris de parla catalana, els parlants habituals de la nostra llengua només són el 32 %, un percentatge que s’ha reduït en els darrers anys.

Xavier Serra i Manuel Lillo

Malgrat tot, l’entitat afirma que encara som a temps de revertir la situació i fa una crida a activar-se amb la campanya “Activa’t per la llengua“, la qual ofereix eines per modificar certes actituds quotidianes que són nocives per la llengua amb la voluntat de reivindicar l’ús del valencià en el dia a dia. Entre aquestes accions: parlar en valencià siga quina siga la llengua de l’interlocutor, triar productes i serveis en valencià i presentar reclamacions o queixes si es vulneren els teus drets lingüístics.

Fins ara, el cicle de xarrades de «Valencià: emergència lingüística» ja ha passat per Vinaròs, Nules, Gandia, la Vila Joiosa, Elx, Castelló de la Plana i Alcoi.

- PUBLICITAT -