- PUBLICITAT -

Concert Didàctic de la Banda Juvenil de la Comarca FSMCV – La Ribera Alta: Una jornada d’aprenentatge i convivència musical

CN | Aida | Vídeo i Galeries fotos: Joanjo Puertos i Valerià Benetó

El passat dissabte 29 de juny, a les 19.00 h, l’auditori Rex de Castelló va acollir el Concert Didàctic de la Banda Juvenil de la FSMCV de la Comarca de la Ribera Alta. Aquesta iniciativa, que va reunir joves intèrprets musicals en una formació d’àmbit supra-local, va oferir una jornada plena de convivència, assajos intensius i un concert que va demostrar la vàlua tan personal com col·lectiva dels músics participants.

La proposta de reunir als joves músics per un dia de treball intens, sota la direcció de tres diferents directors, Jordi Girbés de la SM Algemesí, Gerard Barberà de l’ACM Sant Joanet i Victor Gómez de la SM Lira Castellonera, va resultar en una experiència enriquidora. Malgrat alguns desacoblaments fruit del poc temps d’assaig conjunt, el concert va ser un èxit en termes d’aprenentatge i creixement musical.

Les obres interpretades, algunes molt conegudes, van ser defensades notablement pels joves músics, tot i la cansera acumulada després d’un dia intens de treball. La convivència, l’experiència de tocar amb companys de faristol diferents i la possibilitat de tocar en un recinte privilegiat, replet de públic entregat, van ser aspectes molt positius de la jornada. La presentació del concert va estar a càrrec de Maria Mascarós Beltran, qui amb la seua eloqüència i calidesa, va aconseguir crear una atmosfera especial que va fer encara més memorable l’esdeveniment.

Presentadora del Concert Maria Mascaros Beltran

El concert va comptar amb la presència de destacades personalitats com Paqui Momparler Orta, presidenta de la Mancomunitat de la Ribera, Horte Gómez Llacer, alcaldessa de Castelló, Antoni Aliaga, president de la FSMCV – La Ribera Alta, Eliseo Pla Caldes, president de la SM Lira Castellonera, així com altres membres de la FSMCV – La Ribera Alta. També va assistir José Ramón Navarro Marco, compositor del pasdoble final.

José Ramón Navarro Marco

Programa complet:

Dirigit per Jordi Girbés Trull

– Als meus pares – Pep Ros Garcia
– Un cuento de hadas – Ferrer Ferran
– Carlo Magno – Pere Sanz Alcover

Jordi Girbés Trull

Dirigit per Gerard Barberà Uberos

– Argent – Carlos Perales Martínez
– La llegenda del minotaure – Mariano Landete
– Concerto d’amore – Jacob de Haan

Gerard Barberà Uberos

Dirigit per Victor Gómez Monterde

– A peque (pd) – Azael Tormo
– Los viajes de Gulliver – Bert Appermont
– Herndon Exaltation – Robert W. Smith

Victor Gómez Monterde

El concert va deixar una impressió positiva en el públic i els intèrprets, destacant la importància d’aquestes trobades per a la formació i la motivació dels joves músics. Enhorabona a Jordi, Gerard i Víctor per la seua entrega i dedicació a la música i com no a Federació de Societats Musicals de La Ribera Alta. Esperem amb il·lusió els pròxims concerts, amb la seguretat que continuaran fent gaudir a músics i públic.

Àlbum de fotos de Joanjo Puertos – picant ací en Flickr

Concert Banda Jove Comarcal 2024 - Castelló_330

Àlbum de fotos de Valerià Benetó – picant ací en Flickr

Banda Jove Comarcal_30

- PUBLICITAT -

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací