- INFORMACIÓ -

 

Comunicat de la Societat Musical Lira Castellonera

PUBLICITAT

Us comuniquem que s’ajorna el concert per la situació sanitària. Disculpes.

La fira d’entitats i audicions de l’escola continua i així com també l’activitat de la sènior i l’orquestra.

Gràcies.


Des de la Societat Musical Lira Castellonera, us convidem al Tradicional Concert de Fira que tindrà lloc el dissabte 11 de desembre a l’Auditori Municipal Rex a les 19.30 h.

En aquest tradicional Concert de Fira, la Societat Musical Lira Castellonera amb la seua Banda Simfònica interpretarà un programa d’EVOCACIONS. Volem evocar sentiments de celebració, sentiments del passat, sentiments de les nostres arrels…, tot són sentiments… tot són Evocacions.

El concert començar amb l’obra Evocazioni del compositor suís Paul Huber, escrita amb la intenció de fer reflexionar a la societat davant el perill al que s’enfronta dia a dia, i ens espenta a creure en la necessitat de demanar ajuda a un poder superior; a creure en un alguna cosa superior. En aquesta obra s’agafa prestada la melodia gregoriana Dies Irae per anunciar-nos que la mort i el caos s’apropa i ara més que mai necessitem la mà del nostre ésser superior.

Després s’interpretarà l’obra Gloriosa del Yasuhide Ito, obra molt interessant on es mesclen sons del cristianisme i de les tradicions japoneses. Està basada en la tècnica de les variacions.

Amb les línies melòdiques de Matilde Salvador i Ferrer Ferran recobrem les nostres arrels com a valencians. Matilde Salvador i la marxa de la seua primera òpera per a titelles, El Rei Barbut, ens retorna a la València de meitat del segle XX. Ferrer Ferran, en canvi, amb Cerimonial -escrita en 2001 per commemorar l’apertura de l’Auditori Florida, Seu de la Banda Primitiva de Paiporta-, mitjançant el seu llenguatge revolucionari original per a banda, usa la festivitat i cerimònia arrelades a la nostra memòria com a vincle d’unitat i celebració.

La Lira també està de celebració; les nostres instal·lacions han sigut reformades amb la intenció de fer el millor possible i cuidar allò que més estimem: la música.

Tot el que fem ho recordem per ser conscients de qui som i on som. Les forces es revitalitzen per seguir creant noves contemplacions amb curioses i sensibles evocacions

En aquest concert també participem en la campanya de la FSMCV per la igualtat, “erre que erre que erre”, donant suport des de la nostra Societat a aconseguir la igualtat plena.

Des de la Societat Musical, convidem a tota la ciutadania a compartir amb nosaltres una estoneta i donar-los moltes gràcies per col·laborar amb nosaltres i estar ahí sempre donant-nos el seu suport. Ens agradaria que vostès com a públic ho passaren d’allò més bé, evocant.

També us informem que les entrades no seran numerades i podran ser retirades anticipadament als locals de la Societat Musical, el dijous 9 i divendres 10 de desembre, en horari de 17:00 a 20:00 h. També es repartiran en taquilla el mateix dissabte 9. Donatiu socis: 3 euros. Donatiu no socis: 5 euros.

Recorden que la mascareta serà obligatòria durant tota l’actuació.

- PUBLICITAT -