- INFORMACIÓ -

 

Des de la Societat Musical Lira Castellonera, us convidem al tradicional Concert de Festes 2021 que la Banda Simfònica us oferirà el divendres 20 d’agost, a les 22.30 h al Parc de l’Estació.

PUBLICITAT

Aquesta nit podrem reviure una nit màgica, envoltada d’emocions i sentiments retrobats. Per fi, un any després del que ens haguera agradat i per motius més que evidents, celebrem el 50 aniversari en què la Banda va participar en el Certamen de València de 1970 interpretant a Beethoven i també fa 250 anys del naixement d’aquest admirat i immortal compositor.

Al 1970, Beethoven feia 200 anys que havia nascut fins convertir-se eternament en ànima de la seua música, inclús 200 anys després. Com no podia ser d’altra manera, el comité organitzador d’aquell Certamen de 1970 va decidir crear vincles artístics per engrandir l’emblemàtica figura del compositor. La decisió artística va determinar escollir una obra del mateix Beethoven com a obra obligada de la Secció Especial del Certamen (Secció en la que participava “La Lira”), la seua obertura Leonora núm. 3.

Davant aquesta proposta artística, el Director Artístic i Titular de “La Lira”, Pablo Sánchez Torrella, tal com les bases del Certamen dictaminen, va escollir l’obra lliure. Molt sàviament es va decantar per l’elecció del tercer i quart moviment de la Cinquena Simfonia de L.v.Beethoven. Així que “La Lira” va participar al Certamen amb un programa completament beethovenià. A excepció del pas-doble Agüero, pas-doble de desfilada per fer l’entrada de la Plaça de bous de València.

“La Lira”, ara, al 2021 (concert programat per al 2020) commemora la unió artística i emocional del que va suposar compartir escenari i programa amb el més que estimat Beethoven. Però, per què “La Lira” demostra una alta quantitat d’estima i respecte a aquest compositor de la Viena del s. XVIII? Principalment, perquè Beethoven ha compartit hores d’estudi, d’assaig i de concerts per a cadascun dels músics d’aquesta banda des de l’any 1927.

El proper divendres tornarem a escoltar l’obertura Leonora n. 3 i el tercer i quart moviment de la Simfonia núm. 5 de Ludwig van Beethoven, en una interpretació ben entrat el segle XXI i de els obres que més vegades s’han interpretat al llarg de la història de la música des de la seua pròpia creació entre 1804 i 1808. L’escenari del parc de Castelló es convertirà ara en el Theater an der Wien lloc on el propi Beethoven va estrenar la seua Cinquena Simfonia.

Després d’aquesta primera part emmarcada en un context de celebració, ens endinsarem en la segona part amb la música festera de moros i cristians i les peces més tradicionals del món de les falles que finalitzaran el marc artístic d’aquesta nit. Tothom podrà recordar les tradicionals festes de Moros i Cristians i també podrà reviure en la seua memòria la festivitat de les falles. El poble de Castellò tindrà l’oportunitat d’imaginar-se la indumentària tradicional i olorar la pólvora mitjançat les emocions sonores amb València, El fallero, Kapytan, El president, Tabal i saragüells i Creu d’arsuf.

Us esperem a l’espectacle i us desitgem que gaudiu!

Societat Musical Lira Castellonera

- PUBLICITAT -