- PUBLICITAT -

 

El passat diumenge 3 de juliol de 2022, la Banda Jove S.M. Lira Castellonera i Associació Bojos per la Dansa van oferir el II Concert “Homenatge als Nostres Majors”.

Aquesta vegada el lloc elegit va ser la plaça de l’Ajuntament i durant tot el concert no sols la Banda Jove van realitzar un fabulós espectacle, també les oronelles van tindre una gran presència a la plaça amb les seues piulades i vols, aquests animalets són els encarregats de dur a ratlla els mosquits i altres insectes.

PUBLICITAT

A més a més una temperatura ideal ens van fer gaudir d’un gran espectacle oferit pels dos col·lectius, de fet aquest concert abans es denominava «A la Fresca» amb el qual acomiadàvem el curs, la banda va estar dirigida per Raül Seguí Penadés.

Enguany, i seguint el costum que va establir la SM Lira Castellonera l’any 2021, anava dedicat als nostres majors, a eixa experiència i saviesa de la vida.

Com a principal novetat aquest any, han comptat amb l’estimable col·laboració de l’Associació Cultural «Bojos per la Dansa», dirigida per la incansable Eli Sanchis Pellicer.

Durant el concert escoltàrem una selecció de pasdobles, tangos, boleros, mambos, amb melodies que tots coneixíem, però en aquesta ocasió vam tindre el privilegi de veure les coreografies que ens van oferir el grup Bojos per la Dansa.

A més a més, la Banda Jove va interpretar el Poema Simfònic de David Rivas titulat «Episcupus Castrum», obra commemorativa del “Tercer congrés mundial sobre Gaudí“, que l’any 2018 es va celebrar a la ciutat d’Astorga.

Aquesta obra està basada en el passat medieval del Palau Episcopal, possiblement en el segle XII, on en uns terrenys de Donya Urraca s’asseuria la primera construcció. A partir d’aquesta idea, i tenint en compte la distribució actual del palau projectat per Gaudí, l’obra està concebuda com una descripció en música de les diferents dependències: Masmorres (introducció sinistra amb efectes vocals), Sala del tresor (tema delicat i solemne), Sala dels nobles (tema èpic que tornarà a aparéixer al final de l’obra com a epíleg), Sala del Bisbe (afer religiós, delicat i de carregada emotivitat).

Concert complet, gravat per Eugenio Espí – SM Lira Castellonera

En definitiva el nombrós públic assistent a la plaça de l’Ajuntament, va gaudir durant una bona estona d’un concert treballat amb molta il·lusió i de les coreografies preparades per aquest esdeveniment dedicat als nostres majors.

Sols ens queda felicitar La Banda Jove i Bojos per la Dansa per aquest gran treball que realitzaren.

Per a veure l’àlbum de fotos complet piqueu ací.

I ací baix vos deixen un grapat de fotos del concert.

| GALERIA | Concert Banda Jove amb Bojos per la Dansa

Flickr Album Gallery Pro Powered By: wpfrank
- PUBLICITAT -