- PUBLICITAT -

 

El passat dissabte, 9 d’octubre de 2021, a les 19.30 h a l’Auditori Municipal Rex de Castelló la Banda Simfònica Lira Castellonera va celebrar el tradicional concert en commemoració del 9 d’Octubre, a més a més durant el descans del concert l’Ajuntament de Castelló va fer entrega de dues Distincions d’Honor, la primera al mèrit personal i social pel treball i dedicació oferit a Castelló a Eliseo Pla Ramirez i la segona al mèrit empresarial i social, pel treball i dedicació realitzat per Castelló a l’empresa Rafa Grau Transports.

En aquest concert la Societat Musical Lira Castellonera amb la seua Banda Simfònica va interpretar música composada a les nostres terres valencianes, sobretot, música contemporània basada en estampes i el folklore valencià.

Va començar el concert amb la Marxa del Rei Barbut, de la compositora Matilde Salvador Segarra, una de les dones més representatives de la música valenciana.

PUBLICITAT

A continuació el números públic assistent va poder escoltar Coplas de mi tierra, del compositor Manuel Palau Boix on es mesclen harmonies, ritmes i melodies inspirades en el folklore valencià.

Del compositor d’Alberic, Leopold Magenti Chelvi, la banda va interpretar Estampes mediterrànies, que representen una descripció pura de distints llocs del nostre Mediterrani, com el Penyal d’Ifac, l’illa de Mallorca o la costa Brava.

Ja en la segona part va ser el torn de l’obra Rapsòdia valenciana, del compositor de Massanassa Manuel Penella Moreno on vam descobrir melodies populars com albades, jota valenciana…

Seguidament l’obra Falhànis, de José Rafael Pascual Vilaplana. Aquesta està inspirada en la població de Felanitx, a l’Illa de Mallorca i representa la tradició i les melodies d’aquelles terres.

I per finalitzar el concert, tots els assistents al concert van gaudir dels sons de l’obra Cançons de mare, del cullerenc Rafael Talens Pelló, en la qual amb una instrumentació grandiosa, s’evoquen cançons populars i melodies molt càlides.

Concert 9 d'octubre 2021 - Lira CastelloneraDes d’ací volem felicitar els guardonats, i com no, a la Societat Musical que una vegada més no ens va defraudar, i ens va fer gaudir amb la Banda Simfònica Lira Castellonera d’una vesprada inoblidable.

Àlbum fotos
- PUBLICITAT -

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací