- PUBLICITAT -

 

En atenció a la situació sanitària derivada per la COVID-19 al nostre municipi i en línia amb les recomanacions fetes per les autoritats sanitàries, fem el següent comunicat.

Com podreu comprovar no sols no hem millorat sinó que hem empitjorat (supose que per la relaxació de les festes) i tot això es tradueix en l’augment d’ingressos a l’hospital, a la UCI, centres de salut, centres sociosanitaris i per desgràcia també augment de defuncions.

M’agradaria comentar-vos i segons la informació que m’arriba: els contagiats, ingressats… no són sols de joves que han anat de festa, també estan les celebracions familiars i les reunions en hostaleria, ja que les edats de les persones ingressades als hospitals són variades, apareixent des de 20 a 30 anys i des de 40 a 70 anys, els ingressats/des a la UCI no són ancians/nes, hi ha a les UCI persones de 24 anys i el pitjor de tot és que els morts tampoc són tots ancians/nes hi ha de 55 i 65 anys.

PUBLICITAT

Aquestes dades són les que a dia de hui ens fan arribar des de l’hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva perquè la situació és molt dolenta i necessitem entre tots i totes donar un empenta per poder controlar aquesta maleïda situació, el gerent de l’hospital de Xàtiva em diu literalment “per això vos ho comente, per a veure si som capaços de transmetre-ho a la població i que es responsabilitze d’una vegada”. “Afegir que haureu vist molts de vosaltres que s’estan prenent mesures a l’hora de l’atenció als centres de salut i hospitals que no són simpàtiques per a la població. Però, ens ha costat molt prendre-les i totes elles són pensant en el benefici i la salut de la població en general”.

A més hem de tenir en compte que els centres de salut segurament aquesta setmana començaran les vacunacions i per tant necessitem de tots i cadascú dels treballadors i treballadores per poder fer una vacunació ràpida, des de l’Ajuntament de Castelló ja ens hem posat a disposició de Salut Pública per oferir els locals que tenim i així poder fer la vacunació el més aviat possible.

El que vos demane ara, sé que és un esforç important però crec que ha arribat l’hora de fer Poble i entre tots i totes solucionar aquesta situació de pandèmia.

-. Utilitzar la mascareta correctament

-. No fumar pel carrer, no està permés,

-. Llavar-nos les mans prou sovint

-. Utilitzar el gel hidroalcohòlic

-. Reduir les eixides de casa el més possible

-. Intentar estar a l’aire lliure

-. Si esteu a algun lloc tancat, reduir l’estada el més possible.

-. Reduir els contactes a la mateixa gent sempre que siga possible.

Alcalde de Castelló
Òscar Noguera

- PUBLICITAT -