- PUBLICITAT -
Temps de lectura 2 minuts

 

Baldoví: «El PSOE haurà d’explicar per què és l’únic partit que està en contra que es reconega la pilota valenciana com a un esport»

PUBLICITAT

Compromís aconsegueix que la pilota valenciana siga reconeguda com a esport a tot l’Estat, ja que actualment no és així. Una situació anòmala a la qual posarà fi la nova llei de l’esport, després que el portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, haja obtingut el suport de la comissió perquè la pilota valenciana tinga la consideració d’esport, com qualsevol altre dels que han arribat els últims anys, molts d’ells amb menys llicencies federades.

El text s’ha aprovat amb els 24 vots a favor de Partit Popular, Unides Podem, Vox, Compromís, Ciutadans, PNB, ERC, EH Bildu i el Grup Mixt i amb els únics vots en contra del Partit Socialista.

Amb aquest canvi introduït per Compromís, quan la llei s’aprove, els pilotaris podran competir a l’estranger i beneficiar-se de subvencions, beques o la condició d’esportista d’elit per a estudiar, com ja passa en la resta d’esports.

Baldoví s’ha mostrat content amb l’ampli consens a la seua esmena: «Hui hem aconseguit pagar un deute que teníem amb les persones que han mantingut el nostre vertader esport nacional. La pilota valenciana forma part de la nostra identitat col·lectiva com a poble, i així va quedar demostrat quan la Generalitat la va declarar com a Bé d’interés Cultural Immaterial».

«M’hauria agradat molt que aquesta reivindicació tan valenciana s’haguera aprovat per unanimitat i no entenc per què el PSOE ha votat en contra d’un reconeixement que dona prestigi a la pilota valenciana. Els socialistes hauran d’explicar per què estan en contra que es reconega la pilota valenciana com qualsevol altre esport», ha assenyalat.

Són 3.700 jugadors federats, 108 clubs, centenars i centenars d’instal·lacions al llarg de la geografia valenciana. L’any 2020, per posar un exemple, el programa «Pilota per l’Escola» va fer que 22.000 escolans valencians pogueren aprendre, jugar i, sobretot, gaudir de les diferents modalitats de la pilota com el raspall, el frontó, la galotxa, l’escala i corda, etc.

- PUBLICITAT -