- INFORMACIÓ -

 

INICI DE CURS AMB «NAWFAL, ESPERA’M»

PUBLICITAT

Ja ha passat l’estiu, que espere que haja estat reparador de forces i ànims, i comença el nou curs del Club de Lectura de Castelló.

Afortunadament ens trobem en un estat favorable en allò que pertoca a la pandèmia. Segons Conselleria de Sanitat, a les terres valencianes, ja ens trobem per sota els 100 punts en incidència acumulada. Una bona notícia.

Començarem el present curs amb el darrer llibre publicat pel castelloner i company de Club de Lectura Maurici Belmonte, «Nawfal, espera’m», una obra que va quedar finalista del premi de novel·la juvenil Ciutat de Torrent 2020, i que l’editorial Tabarca va considerar amb la qualitat adequada per tal de ser publicat. I després d’haver llegit el llibre done fe de l’encert d’haver-la publicat. Un llibre on ens avançarem a la presentació oficial a Castelló, el mes que ve.

Estem davant, com diu el premi al que va ser presentada, d’una novel·la per a joves, però no per això centrada en els interessos propis de la gent jovenívola. Els temes que apareixen a la novel·la són temes universals i, en gran part, amb una trista actualitat.

En «Nawfal, espera’m», s’alternen dos relats. Per una banda, l’aventura vital del jove morisc Ben Zbiss, que formà part del contingent de moriscos expulsats del Regne de València el 1609 i s’acabà establint a Fes, on destacà com a lutier de llaüts. Per una altra, les peripècies d’Snow Xteba Zbiss, una jove estudiant valenciana de Xàtiva que, en compliment del testament de son pare, el 2020 ha de viatjar a Fes per a descobrir el seu origen i retrobar-se amb sa mare en el país dels seus ancestres.

Com vegeu, temes intemporals i profundament humans com les migracions, les expulsions dels migrants, l’encontre de cultures, presents i passades, l’amistat, la lleialtat, la família… es troben presents a l’obra de Maurici, construint dues històries paral·leles que acaben unint-se al final del llibre.

Així que us faig una crida als membres del Club de lectura de l’any passat, i a aquells que vullgau incorporar-se enguany, a que passeu per la biblioteca a arreplegar el llibre. No us penedireu.

I, recordeu que ens vorem, com l’any passat, el darrer dijous de cada mes. En este setembre serà el dia 30. I, també com sempre a les 7.30 h.

Uns esperem. Fins ben aviat.

Pep Beltran

- PUBLICITAT -