- PUBLICITAT -

 

Sou molts els que ens heu fet la següent pregunta: “Com es que no esteu jugant el Campionat de raspall per parelles? “

Doncs molt senzill, no juguem perquè la Federació ens va excloure d’entre els equips inscrits, al haver enviat la inscripció el 31 de juliol (1 dia i mig després d’haver finalitzat el termini). Tot i ser els actuals campions, tenir plaça directa en primera, i confirmar la voluntat de participar al campionat dos dies abans de la finalització del mateix termini.

El 10 d’agost, deu dies després d’haver realitzat el club la inscripció, es va rebre al correu del club una notificació on s’informava de l’exclusió. Automàticament es va contactar en la federació i vam presentar un recurs des del club aconsellats per la mateixa federació.

Ricard

Per a més sorpresa, el 26 d’agost, setmanes després de presentar el recurs i de no tenir resposta, es van publicar els equips participants en la competició, i posteriorment el calendari, on s’apreciava com 5 dels 8 equips de la competició, segons la normativa publicada, no tenen prioritat de tindre plaça en primera, al no jugar l’any passat, i no haver renunciat nosaltres a la nostra plaça. A més a més, també es va quedar fora de la competició de primera un altre equip que si que s’havia inscrit dins del termini, enviant-lo a jugar a segona i que haguera pogut completar perfectament dos grups de 5.

Els jugadors i jugadores de pilota valenciana que formem la federació sabem que sovint esta norma és arbitrària, és a dir, es complix o no segons situacions. Recentment n’hem escoltat altres exemples, però sols vos en citarem dos viscuts de primera mà:

En la reunió amb els clubs per a tancar la passada edició d’este mateix campionat parelles a finals d’agost 2019 (reunió que enguany no s’ha fet), la Federació encara estava esperant que s’apuntara un equip en primera. Equip que finalment va començar, i a les dos jornades fou eliminant de la competició al no tenir juvenils.

PUBLICITAT
Guillem

I altre cas més recent fou el passat autonòmic per equips 2020. Després d’estar més de mig any tancat el campionat i aprovat en assemblea el seu calendari i els caps de sèrie, el mateix dia del sorteig per a reprendre’l després del confinament, va aparèixer de sobte un equip més, i que justet, tocant-li directament a semifinals sense tenir en compte els caps de sèrie i desquadrat el quadre al passar de 6 a 7 equips. A més a més, fa uns dies s’han donat a conèixer els premis d’aquest campionat, on sense previ avís s’han eliminat els premis als semifinalistes que en l’edició 2019 foren de 150 euros per equip.

Hem decidit fer públic aquest escrit al no tenir cap resposta formal de la Federació, tot i recordar-ho posteriorment i haver-se compromès en contestar-nos.

Amb ell, no pretenem en cap moment fer mala sang, si no únicament fer una reflexió de cara a millorar el futur de les competicions de clubs, ja que les coneguem des de fa molt de temps i necessiten millores. Començant per una normativa real i que no s’aplique de manera arbitrària segons el moment i qui està implicat.

A nosaltres se’ns ha ignorat i ens hem quedat fora d’aquesta competició sent els actuals campions, no obstant, continuarem jugant i competint en altres competicions d’altres modalitats, ja que la nostra estima i afició per la pilota és inesgotable. Però en canvi, entenem perfectament que molt altra gent que juga a pilota, davant la falta de criteris objectius i de l’arbitrarietat en la presa de decisions en casos semblants, perden la motivació i envien la pilota a fer la mà, mai millor dit.

I açò, en definitiva, és el més important i el que hauria de preocupar. Ja que al cap i a la fi, qui acaba perdent són les pròpies competicions, la credibilitat de la federació, i en definitiva, l’esport de la pilota valenciana.

Pel bé de la pilota esperem que es milloren aquestes coses.

Salut i Pilota!
Ricard i Guillem Sentandreu
Equip Elmusa- Castelloner

Font de la informació: https://www.facebook.com/RicardPilotari/posts/1780276328796624

- PUBLICITAT -