- INFORMACIÓ -

 

Malauradament un any més hem de fer campanya per l’eradicació de la violència masclista, que continua instal·lada en la nostra societat.

PUBLICITAT

Ahir dilluns 25 de novembre de 2019, a les 11.00 h. institucions i la societat castellonera ens van concentrar per reivindicar el 25 de novembre Dia Internacional de l’eradicació de la violència contra les dones, va ser a la Plaça de l’Ajuntament.

En la concentració van participar alumnes dels diferents centres de Castelló, el lema escollit pel l’alumnat del Col·legi Hernández va ser ‘ASSENYALEM LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE, PEGUEM UN PAS AVANT’.

L’acte va ser conduit pel regidor de la Dona i Polítiques d’Igualtat Lluís Piqueras i va començar donant les gràcies a tots els presents i donant pas a la primera representació.

Els primers en intervindre van ser els usuaris del Centre Ocupacional el Castellet, posant en escena mitjançant gestos i escrits el seu rebuig a la violència posant en escena una interpretació anomenada ‘Dones Silenciades’.

Tot seguit el Col·legi Hernàndez, va representar a la porta de l’Ajuntament una performance anomenada ‘Desenmascarem la violència masclista’.

Desprès va ser el torn de la performace ‘L’home de la meua mort’ representada per l’IES Vicent Gandia.

A continuació era el torn del Col·legi Santo Domingo interpretant la seua performance ‘Entre tots podem’.

Totes les perfomance representades tenien un comú denominador, fer visibles escenes de violència contra les dones i el seu rebuig contra aquesta violència.

Acabades les representacions del col·legis era el moment de donar la paraula a les associacions i al públic present, sols la Sra. Milagros Martorell es va dirigir al nombrós públic assistent dient unes paraules.

Seguidament Lluís Piqueras va llegir el manifest aprovat en plenari per totes les forces polítiques allí representades.

I es va finalitzar l’acte amb un minut de silenci amb les mans en alt per manifestar els assistents el rebuig a qualsevol tipus de violència i apostar per construir relacions on el respecte siga el protagonista de les relacions humanes, entre veïns, en la família, en la parella, en les xarxes socials.

També volen ressaltar l’acte que des de l’Associació de dones progressistes Angelina González van realitzar el diumenge 24 de novembre a les 19.00 h a la Plaça de l’Ajuntament de Castelló, per commemorar el 25 N. l’associació va preparar una encesa de ciris en memòria de les víctimes, en l’encesa dels siris va col·laborar el públic assistent.

Gràcies a totes les castelloneres i a tots els castelloners per sumar-vos a aquestes iniciatives.

Picant damunt de la imatge podeu veure totes les fotos de Joanjo Puertos –

Joanjo Puertos

Col·legis, col·lectius i Ajuntament s’uneixen per commemorar el 25-N a Castelló

Flickr Album Gallery Pro Powered By: wpfrank
- PUBLICITAT -