- PUBLICITAT -
Temps de lectura 2 minuts

 

Des de la Societat Musical Lira Castellonera i amb la col·laboració amb la FSMCV, la Generalitat Valenciana s’ha instal·lat una ‘exposició “Les Nostres Compositores” en la qual queda palesa l’excel·lent llavor realitzada per dones valencianes en la història de la música.

PUBLICITAT

Es tracta d’una exposició amb il·lustracions realitzades per Carla Fuentes i amb textos de Raquel Lacruz, que recopila la trajectòria de creadores com l’esclava Hind; les germanes Francisca Ambrosia i María Pitarch, que componien en el convent en el s. XIX; María Carbonell García, la subpriora que componia música profana; o Lola Vitòria Tarruella, la compositora amb dots esotèrics que va ser empresonada durant la Guerra Civil per les milícies republicanes. També trobem d’altres com Lolita Soriano, creadora del primer himne del València C.F., desconegut per la gran majoria dels aficionats i aficionades; Ethelvina Ofelia Raga Selma, pianista de cinema mut; Matilde Salvador Segarra, la gran compositora de la Comunitat Valenciana; María Luisa Campos Cutayar, que va compondre una sonata per la VI Flota Americana; o Carmen Verdú Esparza, compositora de les persones sordes, entre moltes altres més.

Des de CN us convidem a visitar-la al Mercat Municipal fins al 28 de juny, però si no podeu anar, ací teniu una grapadet de fotos realitzades per CN!

 

| GALERIA | Les nostres compositores al Mercat

Flickr Album Gallery Pro Powered By: wpfrank

- PUBLICITAT -