- PUBLICITAT -

 

La Pilota valenciana és part del nostre patrimoni cultural com a poble i és un dret i un deure de tots els valencians i valencianes conèixer-la i respectar-la.

Trinquet Municipal de Castelló

PRESENT DE LA PILOTA VALENCIANA A CASTELLÓ

La falta d’instal·lacions havien fet baixar l’activitat de pilota a Castelló, redüint-la a res, pero des de 2019 amb la nova estrena del trinquet, esperem tornar a donar-li tota la seua esplendor i tornar a ser una escola i un club de referència!!

PUBLICITAT
Escola de Pilota – 2021

Des de la recent reobertura i com a CLUB DE PILOTA VALENCIANA CASTELLONER, tornem a participar en campionats en diferents categories que fan que molts caps de setmana tornem a tindre partides de campionats al trinquet, perquè tot el poble puga seguir disfrutant de partides al nostre poble. Tambe hem obert l’escola de pilota i contem amb 2 entrenadors i 25 xiquets desde 3 a 14 anys.

Amb tot açò fem que el trinquet tinga les portes obertes tota la setmana!

HISTÒRIA ESCOLA I CLUB DE PILOTA A CASTELLÓ

La pràctica de la pilota mai havia estat estructurada i es practicava sols de manera aficionada al trinquet, fins que el 1982 el mestre de primària al col·legi Severí Torres, Salvador Murillo, molt apreciat al poble, va començar a impulsar al mateix col·legi com activitat extraescolar i el mateix any iniciava l’escola de pilota els dissabtes de matí al trinquet.

Gràcies a l’entrega de Salvador, l’escola fou agafant a poc a poc popularitat fins arribar a tenir prop de 50 alumnes. Salvador es feu càrrec fins el 1994, i durant aquesta primera i llarga etapa va aconseguir que l’escola de pilota de Castelló fora envejada per la resta, obtenint els primers grans títols en les competicions escolars i sent bressol de nombrosos jugadors com els ja nomenats Agustí i Fede, també com Armando, German i Juan Carlos de Bicorp, Antoniet de Rafelguaraf entre altres.

Trofeu de Festes de l’escola temporada 1999-2000

Del 1994 fins el 1998 l’escola passà al càrrec de Salvador Aparicio, exalumne de Salvador on a poc a poc va anar perdent alumnes.

El 1998 el fill del trinqueter, també Batiste Llopis va agarrar les rendes com a monitor i en esta tercera etapa l’escola va reviscolar, gràcies al nom que Batiste tenia com a jugador i la gran implicació que hi havia dels pares i mares dels alumnes, a poc a poc foren més els alumnes inscrits fins arribar al nombre de vora 50 xiquets i alguna xiqueta, i els diferents equips repartits en diferents categories escolars tornaren a aconseguir títols per al poble.

A més a més el 13 de maig del 2004 es va crear el Club de Pilota Valenciana Castellonense i l’escola es va vincular al club l’any següent.

Els dos anys posteriors foren els millors quant a èxits esportius, tant que 2007 l’escola va rebre reconeixement durant el dia de la pilota com a millor escola de pilota de la temporada 2006-2007. A més a més el club havia aconseguit arribar a les semifinals del campionat autonòmic en 1a Categoria i fou capaç d’organitzar el I Trofeu de joves durant eixe estiu al carrer. Però malauradament aquest any fou l’últim d’aquesta tercera etapa. Batiste va decidir abandonar l’escola i sota la decissió del seu pare en tancar el trinquet, l’escola no va poder continuar i quasi tots els alumnes desaparegueren. Sols alguns més menuts com els pilotaris actuals Seve i Ian continuaren a l’escola de Càrcer i els més majors amb més afició com Ricard, Marrahí, Guillem i Dani pogueren continuar l’activitat entrenant amb escoles de tecnificació i competint pel recent club amb les diferents competicions a altres trinquets del voltant.

Partida de pilota valenciana

Tot i les limitacions es continuaren realitzant activitats de pilota fora del trinquet, al frontó i al Col·legi Severí Torres gràcies a la implicació i les ganes immenses de la gent del club, per intentar que la pilota continuara i no morira al poble.

La falta d’instal·lacions i la dificultat afegida de tenir que desplaçar-se fora de casa va provocar que deixaren de participar en 2010 i el club va decidir paralitzar la seua activitat fins 2019 que l’Ajuntament compra el trinquet.

Des de la reobertura del trinquet, hem aconseguit donar-li vida a la pilota de nou al nostre poble, tant per part del club, participant en els campionats de la federació als que vos convidem a gaudir amb nosaltres els caps de setmanes, així com entre setmana que comptem amb l’escola de pilota, formada per uns 30 mini pilotaris que entrenen de dimarts a divendres, repartits en 3 grups d’entre 5 i 13 anys. Xiquetes i xiquets recordeu que esteu tots i totes convidades a vindre a formar part de la nostra escola i jugar al nostre esport que és la PILOTA VALENCIANA.

Club de Pilota Valenciana Castelloner


- PUBLICITAT -