- INFORMACIÓ -

 

Per Cometelasopa.com / AMIC

PUBLICITAT

L’esmorzar és un dels menjars més importants del dia, ja que proporciona l’energia necessària per a afrontar les activitats del matí, i millora el rendiment i l’atenció, fonamental en l’edat escolar. El paper dels pares és important. No podem exigir als nens que realitzin un esmorzar amb suc, llet i torrada, mentre nosaltres ens bevem ràpidament un cafè dempeus.

Els nens aprenen per imitació pel que hem de ser el seu exemple. Si els nens no tenen gana res més llevar-se del llit, desperta’ls amb temps suficient perquè es desperti també el seu apetit. D’igual manera, evita que estiguin somnolents i triguin molt a llevar-se, ja que després no tindran temps per a fer-ho perque se’ls ajuntarà amb el dinar.

Aquells adolescents que creuen que no esmorzar aprima, han de saber que no és així. Existeixen estudis que asseguren que no fer l’esmorzar afavoreix el sobrepès perquè es distribueixen pitjor les calories en la resta de menjars. Evita les presses, pren-te almenys, de 15 a 20 minuts, i fes-ho assegut a taula i e la mida del possible, amb ells. Un esmorzar ha d’incloure almenys un aliment de cadascun d’aquests grups: lactis (llet, iogurt…), cereals (pa, flocs, galetes…), fruita (sencera o en suc natural) i altres aliments (oli d’oliva, mantega, melmelada…,). Varia els aliments cada dia per a evitar la monotonia.

- PUBLICITAT -