- PUBLICITAT -

 

Per AMIC

Fem una selecció de tot el material que ha alliberat l’Institut Valencià de Cultura mitjançant la campanya #QuedatACasa. En aquest especial de la seua pàgina web anomenada Canal IVC hi ha multitud de contingut multimèdia que anirà actualitzant-se setmanalment. Nosaltres hem volgut fer una recopilació dels més interessants per gaudir en casa de música, curtmetratges, exposicions i dansa.

1.- Més a prop (Dansa)

PUBLICITAT

Un deliciós espectacle de Dansa al voltant de les emocions bàsiques, dirigit i coreografiat per Noelia Liñana i representat al Teatre Rialto en gener de 2019.

Noelia Liñana és ballarina, coreògrafa i pedagoga. Ha ballat amb Thomas Noone Dance, L’Anònima Imperial i Cesc Gelabert. Ha estrenat peces pròpies com Sucre (2008) i La frontière (2012). S’ha encarregat de diverses coreografies de teatre i dansa com La resclosa (2010), Dos tristes tigres (2012) i Medea material (2013), dirigides per Robert Torres, i ha fet tasques d’assistència de Sol Picó en el Teatre Nacional de Catalunya en Quan ens despertem d’entre els morts (2013).

2.- Concert de Paco Muñoz (Música)

Paco Muñoz diu “fins després” en l’última de les tres actuacions de comiat al Teatre Principal de València el dia 10 de març de 2018. El concert, a més, va ser un homenatge a Maria del Carme Girau i a Toni Mestre, i va comptar amb la col·laboració d’Aitana Ferrer, Nacho Mañó, Melomans, Miquel Gil, Teresa Segarra i Amàlia Garrigós.

Enllaç: https://apuntmedia.es/va/a-la-carta/retransmissions/concert-paco-munoz

3.- Manuel de Falla – Noches en los jardines de España (Música)

Obra interpretada per la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana amb Pablo Rus a la direcció i Antonio Galera al piano.

Pablo Rus Broseta és un dels directors valencians més valorats del circuit internacional. Natural de Godella, el 2015 va ser nomenat Director Assistent de Seattle Symphony, aconseguint un any després el lloc de Director Associat fins a la temporada 18/19. Amb aquesta orquestra ha dirigit a solistes com Itzhak Perlman, René Fleming, Joshua Bell, etc. Fent-se càrrec d’una gran varietat de programes, ha dirigit monogràfics de Prokofiev, Shostakovich, Brahms, etc. Actualment és el director artístic i pedagògic de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana.

4.- El Criptozoòleg (Curt d’animació)

Bernard, un veterà criptozoòleg, que porta tota la seua vida després de la cerca d’éssers críptids, es troba davant la possibilitat de donar caça a un dels seus majors reptes, el Mosquifante. Després de desplaçar-se a una llunyana illa dels mars del nord, viurà una aventura plena de dificultats i sorpreses tractant si es fes amb l’estrany ésser.

Ha estat una creació de Vicente Mallols amb una duració de 8 minuts i està disponible en castellà, valencià i anglès.

5.- Històries, mirades, dones. Visions de la diferència (Arts Plàstiques)

Sota una nova mirada, l’Institut Valencià de Cultura presenta una exposició que se centra en les dones en l’art, amb la finalitat de difondre i facilitar el coneixement del patrimoni cultural custodiat al Museu de Belles Arts de Castelló. La present mostra busca promoure la relectura i reinterpretació de la col·lecció del centre gràcies a la integració d’iniciatives que contribuïsquen a establir noves lectures contemporànies sense l’influx patriarcal. Es tracta d’una mostra on es pretén treballar des de la reflexió per a accionar la inclusió i igualtat en l’àmbit museístic. I per a això ofereix una revisió de la figura femenina, amb l’objectiu d’abordar l’anàlisi de la col·lecció amb una finalitat social i pedagògica marcada pels estudis de gènere.

Enllaç: Vídeo explicació de l’exposició a càrrec de Irene Gras. I fullet explicatiu amb la selecció d’obres https://ivc.gva.es/admin/assets/pdf/catalogo-histories-mirades-dones.pdf

HISTÒRIES, MIRADES, DONES. VISIONS DE LA DIFERÈNCIA from Documentació Escènica IVC on Vimeo.

- PUBLICITAT -