- PUBLICITAT -

 

Després de quasi 3 anys, Castelló es prepara per viure unes falles on destaca la tornada a la normalitat de la festa, però sempre cridant a la prudència.

Amb l’anunci de les normes sanitàries, la Junta Local Fallera de Castelló juntament amb la Regidoria de Cultura Festiva presentaran el pròxim divendres 18 de febrer la programació completa dels actes fallers per a les 6 comissions del poble. Aquesta programació 2022 reunirà totes les celebracions pròpies de la gran setmana de falles i, a més, se n’hi sumen de noves.

Destaquem que aquest any es continuarà amb la II Nit del Foc que va començar l’any passat en plena pandèmia, i que per a aquesta segona edició, la pirotecnia Caballer FX ens sorprendrà amb una mascletà nocturna. A més, com a novetat, el 15 de març, nit de la tradicional plantà, iniciem la Nit de l’Albà, on a les 00:00 h es dispararan 7 castells de focs artificials simultanis des de les 6 falles del poble i l’Ajuntament.

Com bé sabem, els actes estaran sotmesos a les mesures de les autoritats sanitàries per reduir possibles riscos. Als casals s’aplicaran les mesures relatives a l’ús de mascareta i ventilació de locals. Les menjades es desenvoluparan, en la mesura del possible, a l’aire lliure amb la instal·lació de carpes, i es seguirà la mateixa normativa que a l’hostaleria respecte al número de comensals per taula i l’ús de mascareta quan no s’estiga consumint.

D’altra banda, a desfilades, cavalcades o a l’ofrena l’ús de mascareta serà obligatori per al públic assistent, encara que no ho serà per als participants, i es realitzaran sempre evitant les aglomeracions. En canvi, als passacarres sí que es recomana l’ús de la mascareta tant per a públic com per a participants (excepte per a persones menors de 6 anys). A altres actes, com ara la Despertà, la Plantà o la Cremà també es recomana la mascareta i seran necessaris protocols per mantenir la distància social.

D’aquesta manera, ens complau anunciar que les falles tornaran, i de ben segur que amb més força que mai, però és reposabilitat de totes i tots tenir cura perquè siguen tot un èxit.

Amb tot açó, el nostre Regidor de Cultura Festiva  Xavi Tortosa es mostra optimista i declara: ”La festa de les falles necessita tornar. Animem el veïnat de Castelló a gaudir de les nostres falles, ja que falleres i fallers es mereixen de nou, el nostre caliu com a poble, perquè perfí, viuran de nou la seua festa. ”

- PUBLICITAT -