- PUBLICITAT -

Baix el lema “Per una vida sense trata i explotació sexual”, Castelló commemora el 25N, Dia Internacional de l’eliminació de la violència contra la dona amb activitats diverses i actes significatius.

CN | Aida

Castelló se suma a la denúncia i la lluita contra la violència de gènere amb una sèrie d’activitats programades per als pròxims dies 24 i 25 de novembre, aquest últim, Dia Internacional de l’eliminació de la violència contra la dona. Baix el lema “Per una vida sense trata i explotació sexual”, la ciutadania, les escoles i diversos col·lectius ciutadans es reuniran per conscienciar i reivindicar el dret a una vida lliure de violència contra la dona.

Fotos d’arxiu de commemoracions del 25N d’altres anys

Les commemoracions començaran el divendres 24 de novembre a les 12.00 h a la plaça de l’Ajuntament amb l’actuació dels usuaris i usuàries del COM i la lectura d’un manifest per part de tots els col·legis de Castelló, compartint uns moments molt especials. A la vesprada, a les 18.30 h, la plaça de l’Ajuntament acollirà un acte institucional amb un minut de silenci per recordar les víctimes, seguit de la lectura del manifest i l’enllumenat especial de la façana de l’ajuntament. A les 20.00 h, l’auditori Rex vibrarà amb l’actuació de ‘Massa pa la carabassa’, un espectacle que promou la reflexió i la conscienciació.

Fotos d’arxiu de commemoracions del 25N d’altres anys

El mateix 25 de novembre, està programada la projecció de curtmetratges amb el lema “Despertem, alcem la veu”. El lloc i l’hora d’aquesta activitat específica seran determinats en breu, oferint una oportunitat addicional per a la comunitat per participar i implicar-se en aquesta important causa.

PUBLICITAT
Fotos d’arxiu de commemoracions del 25N d’altres anys

La commemoració del 25N com a Dia Internacional de l’eliminació de la violència contra la dona té les seues arrels en un moviment global que busca conscienciar sobre la persistència d’aquesta forma de violència i promoure accions per erradicar-la. La data commemora l’assassinat de les germanes Mirabal a la República Dominicana l’any 1960, marcant un punt d’inflexió en la lluita per la igualtat de gènere.

- PUBLICITAT -