PUBLICITAT
PUBLICITAT

 

L’Ajuntament de Castelló amb la idea de dinamitzar la nova Biblioteca Pública Municipal ‘Joan Fuster’ el 28 de gener de 2018 va iniciar un projecte anomenat ‘contacontes’, i el primer contacontes va ser a càrrec de Llorenç Giménez.

Hui volem recordar Llorenç Gimenez el Contacontes més assaonat del País Valencià que el passat divendres ens va deixar als 64 anys desprès d’una llarga malaltia.

Llorenç Giménez va nàixer un dia d’octubre de l’any 1954 al carrer del mig número 88 del barri de la Fila, a Alfafar, a les 8 del matí.

Com a ell li agradava dir és de la collita del Genovès. És Giménez per part de pare, que nasqué a Pozo-Lorente (Albacete), i Tarazona per part de sa mare, que nasqué a Alfafar.

Fou setmesó i per això va passar la primera setmana de vida dins d’una capsa de sabates, embolicat amb cotó-en-pèl i escalfat amb una bombeta elèctrica.

Sa mare sempre ha dit que quan plorava semblava que raonava i així va continuar. Des de menut li agradava contar acudits i, a poc a poc, era requerit per ser l’animador dels jocs i les vetllades, on acompanyava els acudits amb cançons d’animació.

Amb el pas dels anys, es féu mestre.

Va treballar a l’escola La Gavina, una de les primeres escoles pioneres en l’ensenyament en valencià. Al cap d’uns anys es presentà a les oposicions i va guanyar-les, i aleshores començà la seua trajectòria docent a l’escola pública de Llaurí.

Els menuts i el grans volem agrair-te els que ens hagués fer gaudir dels contes populars valencians i molts i moltes, gràcies a tu hem après a estimar la tradició i la paraula.

Con diu la nostra regidora de cultura Núria Gregori “Una sort haver gaudit dels seus contes i de les seues històries després dels contes. Que la terra et siga lleu”.

Ajuntament de Castelló

- PUBLICITAT -