CN | Aida
Castelló, 10 de juny de 20241 00.35 h – Els resultats definitius de les eleccions al Parlament Europeu han revelat una configuració política diversa a Castelló. Amb una participació activa i una jornada electoral tranquil·la, els castelloners i castelloners han expressat les seues preferències en un context de canvi i ajustament.
Resultats Definitius:
El PSOE ha emergit com el partit més votat amb 1.219 vots, incrementant el seu suport respecte a 2019. Aquest augment consolida la seua posició com a força dominant a Castelló. El PP també ha vist una millora significativa, augmentant els seus vots a 726 en comparació amb els 631 de les passades eleccions.
En contrast, Sumar ha experimentat una disminució notable, passant de 1.178 vots en 2019 a 481 en 2024. Aquesta caiguda reflecteix una pèrdua de suport que ha estat recollida per altres formacions. Vox ha augmentat els seus vots, duplicant i passant de 126 a 208, però molt lluny de les altres forces polítiques.
Una de les sorpreses ha estat la irrupció en Castelló de Se acabó la Fiesta (SLF), que ha debutat amb 154 vots, mostrant un interés creixent per noves alternatives polítiques. Podemos, per la seua banda, ha patit una caiguda dràstica, obtenint només 68 vots en comparació amb els 345 de 2019.
Declaracions de l’alcaldessa
L’alcaldessa Horte Gómez Llàcer ha valorat positivament la jornada electoral, destacant la tranquil·litat amb la qual s’ha desenvolupat i la participació significativa dels ciutadans. En declaracions a Castelló Notícies, ha afirmat: “Ha sigut una jornada tranquil·la, amb una participació notable. Les hores de més afluència han estat al migdia i a última hora de la vesprada. A les 22.00 h, totes les meses ja havien fet el recompte.”
A més, l’alcaldessa ha volgut expressar el seu agraïment a tots els implicats en el procés electoral: “Aprofite per a donar les gràcies a totes i tots els funcionaris de l’Ajuntament, a la gent de Correus, a la Policia Local i Guàrdia Civil, i una menció especial a tots els presidents i vocals de mesa que han estat aquí perquè tots poguérem participar en aquestes eleccions europees.”
Anàlisi i Perspectives
Els resultats reflecteixen una dinàmica canviant a Castelló, amb moviments notables entre les diferents formacions polítiques. El PSOE consolida la seua posició mentre que Sumar ha de replantejar la seua estratègia per recuperar el suport perdut. La irrupció de noves formacions com SLF també indica un desig de canvi i noves opcions entre l’electorat.
Amb aquesta nova configuració, encara que no són votacions directes per a Castelló, els partits polítics castelloners es deuen preparar per a afrontar els reptes i les oportunitats que plantegen els vots aconsegueix en les eleccions europees, amb projectes clars, diversos i amb noves cares al davant, sense a capar el protagonisme i sobretot que se centren en les preocupacions i necessitats de la ciutadania.