- PUBLICITAT -

CN | Aida

El passat dissabte 1 de juny, Castelló va celebrar la seua tradicional processó de Corpus Christi, una de les festivitats més arrelades i importants de l’Església. La processó va iniciar-se al voltant de les 20.15 hores des de la porta de l’església, recorrent el centre del poble fins a arribar a l’ermita.

La participació va ser notable, amb una gran afluència de fidels que van voler mantenir viva aquesta tradició. Els xiquets i xiquetes que havien fet la primera comunió anaven impecables, acompanyats pels seus pares i mares, que també lluïen elegants vestits per a l’ocasió. Malgrat la crida a engalanar els balcons amb cobertors, només tres van mostrar-se decorats al llarg del recorregut, i en un d’ells es van llançar pètals de roses per on passava la processó.

PUBLICITAT

Durant el trajecte es van disposar tres taules molt ben arreglades, preparades amb cura per a l’adoració. Aquesta processó solemne es caracteritza per portar la custòdia amb l’hòstia consagrada pels carrers del poble, simbolitzant la presència de Crist en el món i servint com a demostració pública de fe. Els fidels van acompanyar la custòdia amb cants, pregàries i flors, creant un ambient de devoció i recolliment.

Com moltes altres tradicions, la processó de Corpus ha hagut d’adaptar-se a les circumstàncies dels nostres temps. Això inclou canvis en el dia de celebració i el recorregut per adaptar-se a les necessitats actuals. Malgrat aquests ajustos, l’esperit de la festivitat es manté, encara que alguna música que sona reiteradament pot sonar fora de lloc en el context solemne de la processó.

Esperem que continue viva aquesta tradició, demostrant que amb adaptacions i compromís, es pot preservar la riquesa cultural i espiritual d’una de les festivitats més emblemàtiques de la nostra comunitat.

Galeria fotogràfica de la processó.

01062024-Processó Corpus 2024 - Castelló_160

Estem preparant un reportatge complet sobre la processó del Corpus de Xàtiva, amb una àmplia selecció de fotos que capturen els millors moments. Estigueu atents, ja que en uns dies el publicarem!

- PUBLICITAT -

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací