- PUBLICITAT -

CN | Aida

Castelló, 9 de juny de 2024, 21.59 h – La jornada de votacions al Parlament Europeu ha conclòs a Castelló amb resultats provisionals que donen una clara victòria al PSOE, amb un total de 1.062 vots. Tot i que encara falta per comptabilitzar una mesa, el panorama polític comença a dibuixar-se amb claredat.

Resultats Provisionals a falta d’una Mesa:

PSOE: 1.062 vots
PP: 586 vots
Sumar: 410 vots
Vox: 204 vots
Se acabó la Fiesta: 101 vots
Podemos: 41 vots
Altres: 149 vots
Blancs: 15 vots
Nuls: 20 vots

PUBLICITAT

El PSOE ha obtingut un avantatge significatiu sobre el PP, que ha recollit 586 vots. Sumar, una nova força política on integra el pasat Compromís per Europa ha aconseguit tercer lloc amb 410 vots, demostrant la seua caiguda electoral. Vox ha obtingut 204 vots, seguit de Se acabó la Fiesta amb 101 vots. Podemos, que en les anteriors eleccions va obtenir un percentatge considerable, ha vist reduït el seu suport a només 41 vots. Altres sumen 149 vots, mentre que els vots en blanc i nuls són 15 i 20 respectivament.

Comparació amb les Eleccions de 2019

En les eleccions europees de 2019, Compromís per Europa va liderar amb un 30,83% dels vots, seguit del PSOE amb un 27,48%. Aquest any, sembla que el PSOE ha incrementat notablement el seu suport, reflectint potser una consolidació de la seua posició en l’àmbit local.

Els pròxims minuts seran decisives per confirmar aquests resultats i establir les conclusions finals sobre les preferències electorals dels ciutadans de Castelló en aquestes eleccions europees.

Mantingueu-vos atents per a les actualitzacions finals i l’anunci oficial dels resultats complets.


Castelló espera els resultats de les Eleccions al Parlament Europeu de 2024

CN | Aida

Aquest diumenge, 9 de juny de 2024, els ciutadans de Castelló han acudit a les urnes per elegir els seus representants al Parlament Europeu. Mentre esperem el recompte de vots, fem una ullada als resultats de les darreres eleccions europees de 2019 per recordar les preferències dels castellonencs i castellonenques.

En les eleccions europees de 2019, Compromís per Europa va obtenir el nombre més gran de vots, amb un 30,83% del total. El PSOE es va situar en segon lloc amb un 27,48%, seguit del PP amb un 16,51%. Podemos va aconseguir un 9,03%, mentre que Ciutadans (CS) va rebre un 7,9% dels vots. Vox, per la seua banda, va obtenir un 3,3%.

Resultats de les Eleccions Europees de 2019 a Castelló:
Compromís per Europa: 30,83%
PSOE: 27,48%
PP: 16,51%
Podemos: 9,03%
Ciutadans (CS): 7,9%
Vox: 3,3%

Els resultats del 2019 reflecteixen una clara preferència per les forces progressistes, amb Compromís per Europa i el PSOE acumulant gairebé el 60% dels vots. El PP es va consolidar com la tercera força política, mentre que partits emergents com Podemos, Ciutadans i Vox van obtenir menys suport, però van aconseguir establir-se com a opcions viables en l’escenari polític local.

Amb l’expectativa posada en els resultats d’aquestes eleccions de 2024, es plantegen diversos interrogants: es mantindrà la tendència progressista dels últims comicis? O veurem un canvi en les preferències dels votants cap a altres formacions polítiques? L’augment de la participació o l’impacte de les polítiques europees recents poden jugar un paper determinant en els resultats.

Els ciutadans de Castelló han estat cridats a votar en un context marcat per importants desafiaments a nivell europeu, com la crisi energètica, la gestió de la immigració i la resposta al canvi climàtic. Aquests factors podrien influir significativament en les preferències electorals dels castellonencs.

Els primers resultats preliminars es preveuen per a les pròximes hores, la qual cosa permetrà conèixer la nova tendència política europea de Castelló.

Mantingueu-vos atents per a les actualitzacions i l’anunci oficial dels resultats.

- PUBLICITAT -

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací