- INFORMACIÓ -

 

Ahir divendres 23 de novembre, a les 11:30 h. ens van concentrar per a reivindicar el 25 de novembre Dia Internacional de l’eradicació de la violència contra les dones, va ser al saló d’actes de l’Escalona a conseqüència del mal oratge, ja que en un principi la concentració estava programada a la porta de l’ajuntament.

PUBLICITAT

En la concentració van participar alumnes dels diferents centres de Castelló, el lema escollit pel Col·legi Santo Domingo ha sigut ‘QUI T’ESTIMA NO ET CONTROLA’.

Malauradament un any més s’ha hagut de fer una campanya per l’eradicació de la violència masclista, que continua instal·lada en la nostra societat i al nostre poble.

L’acte va començar amb la lectura d’un manifest a càrrec de la regidora de la Dona i Polítiques d’Igualtat Oti Ferrando.

A continuació es va escoltar un missatge des del Centre Ocupacional El Castellet, aquest parlava de la ‘Diversitat funcional i Violència de Gènere’, el motiu de no estar els membres del COM presents era degut a la pluja.

El Col·legi Santo Domingo ens va presentat una performance anomenada ‘Puerta Violeta’.

Tot seguit l’IES Vicent Gandia també ens va representar una performance amb el títol ‘Sabates Roges’.

A continuació era el torn del Col·legi Hernàndez, amb la performance ‘NO és NO’.

Acabades les representacions del col·legis era el moment de donar la paraula a les associacions i al públic present, l’Associació Ames de Casa ha estat la primera en intervindre, ha continuat l’Associació de Fibromiàlgia i per últim l’Associació de Dones Angelina Gonzalez.

Seguidament l’Alcade Òscar Noguera s’ha dirigit al públic present traslladant-nos que cal denunciar tots els actes que veiem al nostre voltant així com dir les coses pel seu nom ja que açò no es violència són assassinats.

Per finalitzar s’ha fet un homenatge a totes les dones que han estat assassinades, xiquets i xiquetes, parelles, mares, durant 2018 amb mans de cartolina morades amb els noms de totes les dones i xiquetes/ets assassinades. Voluntàriament la gent va agafar una mà i va llegir el nom de la persona al micròfon i van formar una fila tots junts davant el públic amb el braç alçat fins que es van llegir totes.

I es va finalitzar l’acte amb un minut de silenci.

Hui i demà us convidem a manifestar-vos des de les vostres cases a través de pancartes, cartells, o qualsevol altra manera de rebutjar qualsevol tipus de violència i apostar per construir relacions on el respecte siga el protagonista de les relacions humanes, entre veïns, en la família, en la parella, en les xarxes socials.

Gràcies a totes les castelloneres i a tots els castelloners per sumar-vos a aquesta iniciativa.

Joanjo Puertos

Fotos – Castelló es concentra per a demanar l’eradicació de la violència contra les dones

Flickr Album Gallery Pro Powered By: wpfrank
- PUBLICITAT -