- IFORMACIÓ -

 

Castelló ha sigut elegit com a municipi pilot de l’Agenda Urbana Espanyola (AUE) pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA), mitjançant la Convocatòria d’Ajudes per a l’Elaboració de Projectes Pilot de Plans d’Acció Local de l’AUE. De les 233 sol·licituds rebudes, Castelló va ser una de les 121 entitats locals seleccionades a tot el país.

PUBLICITAT

L’Agenda Urbana és un instrument clau de la planificació entratègica i integrada de ciutat, orientada a la consecució de 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030 i els 10 Objectius Estratègics de l’AUE, la finalitat dels quals és guiar la planificació dels municipis espanyols cap a el desenvolupament més sostenible. Tal com indica l’alcalde, Òscar Noguera Alberola, ”Castelló es convertirà en un referent per a la resta de municipis menuts del país per transmetre de forma exemplificant la seua experiència en matèria de desenvolupament sostenible.”

Amb motiu de l’elaboració del Pla d’Acció de l’Agenda Urbana de Castelló, el passat 16 de febrer i 23 de març es van reunir diferents agents econòmics representats per empreses, comerços i associacions del municipi, juntament amb l’alcalde Òscar Noguera i altres representants de l’Ajuntament.

Aquestes reunions i les futures previstes s’emmarquen en el procés de la Agenda Urbana, que proposa un model de governança col·laboratiu i obert, i que aposta per la participació d’actors públics i privats en la co-creació del municipi. El desenvolupament de l’Agenda Urbana prové del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència finançat per la Unió Europea – Next Generation EU.

En aquestes reunions es van poder debatre els reptes econòmics presentats a Castelló i plantejar possibles línies d’actuació per a la transformació i impuls de l’economia local. Fruit de les dos reunions s’han recollit diferents idees i propostes, entre elles, la constitució d’una Plataforma d’Impuls Rural que englobe a tots els actors socials i econòmics de Castelló, per abordar col·lectivament el desenvolupament local del Municipi prenent com a base el potencial agrícola.

Font– Ajuntament de Castelló

- PUBLICITAT -

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací